Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1891348 www.bgdnes.bg

Финансовият министър остава без заместник

Финансовият министър Калин Христов остана без заместник, след като в понеделник е освободил Владислав Горанов. Бившият зам.-финансов министър е бил отстранен, тъй като е включен в листите на ГЕРБ.


"Оставам съвсем сам", обяви Христов и не уточни дали ще си търси заместник. В тази връзка премиерът Марин Райков заяви: "В министерствата трябва да има работещи заместник-министри. Наблюдението ми е, че когато няма зам.-министри, започва да функционира система на доверителни лица, които изпълняват тези функции. Аз съм институционално мислещ човек и смятам, че в министерствата няма място за политкомисари, има нужда от ясно разписани правила и задължения. Разчитам зам.-министрите да се включат активно по работата по приоритетите на правителството".

Реклама

Райков отбеляза също така, че е пуснал в неплатен отпуск директора на НАП Красимир Стефанов, за да може да участва в изборите.

До края на мандата си министрите ще се фокусират върху няколко законопроекта - Закона за иновациите, Закона за енергетиката, Закона за средното професионално образование, каза още служебният премиер.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама