Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1891398 www.bgdnes.bg

Премиерът за Сидеров: С влизането на някои хора в политиката театърът е загубил

С влизането на определени хора в политиката театралният сектор е загубил възможности за обогатяване. Това каза пред журналисти министър-председателят Марин Райков по повод недопускането на две поредни заседания на правителството на лидера на „Атака" Волен Сидеров.

На това заседание Сидеров не се появи, което провокира премиерът да коментира, че може би заради дъждовното време днес заседанието на Министерски съвет е протекло по-спокойно.

Реклама

„С известно отегчение посрещам въпроса за присъствието на Волен Сидеров на заседанията на Министерски съвет, защото той има тенденция да се повтаря по един и същи начин и да получава едни и същи отговори. Уважавам гражданските права на г-н Сидеров, независимо от неговото поведение, независимо от опитите да влезе с взлом в сградата на Министерски съвет. Държавните институции трябва да се уважават, без значение дали човек е патриот или не. В личен план нямам проблем да бъда обиждан, това не е драма. Това, което намирам за неуместно е това да се превръща в система", заяви Райков.

„Нямам намерение да водя война срещу никой. Волен Сидеров е добре дошъл на среща с мен. Когато стане народен представител, е добре дошъл и на заседанията на Министерски съвет, но ми се иска да не занимаваме българското общество с тази тема", каза още премиерът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама