Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18914400 www.bgdnes.bg

Бивол помля кола, едва не уби шофьора

Бивол изскочи пред движещ се автомобил, помля колата и едва не уби шофьора зад волана.

За поредния подобен случай сигнализираха жители на столичния район "Кремиковци". Потърпевшият Венци Стайков за щастие се е отървал само с уплаха, но автомобилът му не може да се ремонтира и отива за скрап.

"Това е ежедневие, животните се отглеждат на самотек, те са безпризорни и непрекъснато стават инциденти", заяви Стайков.

Реклама

Вчера аналогична е ситуация се разигра в района на селата Долни и Горни Богров, които също са част от район "Кремиковци". Едрият добитък необезпокоявано пресича главен път, а най-опасно е, когато това се случва в тъмното - живеещите в района са притеснени, че не всеки шофьор притежава рефлексите да реагира, за да спре навреме, пише dnes.bg.

"Шофирах с предпазен колан и с ограничението. Биволът изскочи толкова неочаквано пред колата ми, че дори рязкото набиване на спирачка не успя да предотврати инцидента", допълва Стайков.

От район "Кремиковци" настояват Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) да вземе мерки по проблема, тъй като именно звеното има нужните правомощия да извършва проверки. Районният кмет Лилия Донкова разясни, че общината няма право да проверява и иззема животни.

Четете още

Гръмнаха Звяра на Родопите и глиган призрак
Гръмнаха Звяра на Родопите и глиган призрак

Гръмнаха Звяра на Родопите и глиган призрак

Бивол камикадзе мята две коли

Бивол камикадзе мята две коли

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама