Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1891562 www.bgdnes.bg

Прокуратурата обвини Октай Енимехмедов в опит за убийство на Ахмед Доган

Софийска градска прокуратура повдигна днес обвинение на Октай Енимехмедов за опит за убийство на Ахмед Доган, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Анализът на събраните доказателства показал, че е извършен опит за убийство, а не закана.


Енимехмедов е обвинен за това, че на 19 януари 2013 г., в София, в НДК, при провеждане на Национална конференция на ДПС е направил опит умишлено да умъртви Ахмед Доган - представител на обществеността и председател на ДПС при изпълнение на функцията му. Енимехмедов се е опитал три пъти да произведе изстрели с газов пистолет към главата на Доган. Деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи от дееца причини - трикратно засичане на пистолета, оказана съпротива от Доган и намесата на Мустафа Карадайъ.

Реклама

Обвинение за опит за убийство на прокуратурата е в резултат на допълнителната комплексна съдебно медицинска и балистична експертиза Според заключението на експертите уврежданията от газово оръжие могат да доведат до смъртен изход при две условия, свързани с дистанцията на изстрела и локализацията на увреждането. Смъртоносни наранявания са възможни при изстрел от упор до един сантиметър в областта на черепа - слепоочието, устата и окото, предната половина на шията и в сърдечната област.

За това престъплени законът предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама