Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18918310 www.bgdnes.bg

СРАМ! Фънки, Илиана Раева и други известни: Изложихме се пред Джокович!

*С постъпката си диджеят показа колко негостоприемни сме българите, казва баскитаристът

*Диджей Мартен Роберто се оказа целият татуиран, но много грижовен баща

Изложихме се пред Новак Джокович! На това мнение са редица родни светски личности, сред които и Димитър Ковачев-Фънки. Драмата се разигра, след като диджей Мартен отказа да пусне любимата песен на Ноле "Луда по тебе" по време на мача му с Григор Димитров. Логично след отказа от страна на Роберто Джокович се разсърди.

Реклама

"И аз бих направил същото - коментира пред "България Днес" Димитър Ковачев-Фънки. - И аз да отида в чужбина и да поискам да ми пуснат любимата ми песен, която е от тази страна, и това не се случи, много ясно, че ще бъда кисел. Какво пък толкова му пречеше да уважи искането на един титан в тениса като Джокович? Това, което диджеят е сътворил, е показателно колко понякога негостоприемни сме", категоричен е Фънки.

Журито в "Капките" похвали Григор за мача.

"Евалата на Гришо. Показа как се прави", пък бе коментарът на Фънки за организирането на двубой срещу най-великия тенисист в историята.

Както е известно, по време на демонстрационния мач във вторник вечер между Гришо и Джокович рекордьорът по титли от "Големият шлем" поиска Мартен, който озвучаваше събитието, да му пусне най-любимата му песен - "Луда по тебе" на Камелия. Диджеят обаче отказа и обяви, че парчето не е в плейлиста му.

"Диджей, събуди се. Не си пускал днес "Луда по тебе". Хайде, братко, само веднъж, за 20 секунди, за 10 секунди. Хайде, хайде. Подготвях се за тази песен три дни, не може да я нямаш. Може пък да се получи по-добре с публиката", обърна се Ноле към Мартен. Въпреки молбите му обаче диджеят не направи нищо по въпроса. И се наложи Ноле акапелно с помощта на публиката да запее сам.

Заради отказа на Мартен да озвучи "Арената" с "Луда по тебе" на Камелия цял ден вчера мрежата кипеше от коментари.

"Джокович нищо не разбира от хубава музика. Трябваше да поръча някой от хитовете на Стоян Михалев. Опростачиха и тениса тия чалгари", пошегува се във Фейсбук писателят Иво Сиромахов.

Реклама

Коментар пусна и бившата зам.-министърка на екологията : "Не знам организаторите на мача снощи дали са похвалили диджея. Но аз мисля, че неговият отказ да пусне дори и 10 секунди от любимата песен на Джокович бе много, много обиден жест. Джокович направи този мач тържество на спорта, театъра и приятелството. Той пожела да чуе българска песен.

Той, великият Джокович, дори не се посрами да се пазари с нашия диджей. 30, 20, 10 секунди?... Обаче нашият бетон! Каква "Луда по тебе", бе Нолееее??? Това тук е София, тук само Моцарт, Пучини и Вагнер! По тази земя попфолк не е имало, няма и няма да има. Ние не сме балканци! На теб Григор може да ти е "братко", ама ние с теб нищо общо нямаме. И на колене да падаш, никаква "луда", никаква "по тебе"! Не знам за вас, но аз много се ядосах. Да се правим на такива, каквито не сме, е националният ни спорт. И снощи взехме вселенския златен медал", добави още тя.

Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева също се възмути от деянието, или по-скоро от бездействието на Мартен.

"Как е възможно да не му пуснат любимата песен?! Нямам думи!"

Все пак, разбира се, се намериха и такива, които да защитят Роберто.

"Признах диджей Мартен, който отказа на Джокович. Джокович настоя пред 16 хиляди души, но не получи "Луда по тебе", написа журналистката Миролюба Бенатова.

Голямата част от колегите на Мартен също се изказаха в негова защита. Сред тях бяха популярните диджей Васкес и Павел Петров, които са сред най-известни в тази сфера у нас.

"Респект за снощи, Марто! Бях там! Гордея се че съм твой колега и приятел", написа диджей Васкес.

В същото време Мартен Роберто се оказа много грижовен баща. В това се увери "България Днес". Папараците на вестника уловиха популярния диджей на разходка със семейството му. Мартен и половинката му Джули дружно се грижат за дъщеричката си Франки. Фамилията крачи бодро по задачи в центъра на София.

Мартен и съпругата му имат интересен стил на обличане и атрактивен външен вид. Кожата им е покрита с татуировки, става ясно от кадрите на "България Днес", които са заснети съвсем наскоро.

Жената на Мартен носи торбите с покупките, докато самият диджей не спира да си бъбри с малката си принцеса. Близки до фамилията признават, че не познават по-грижовен баща от диджея. Правел всичко в името на семейството си.

Впрочем Мартен е доста популярен у нас, макар и вече да е позабравен. Неговата кариера започва на 13-годишна възраст, когато започва да се занимава с музика. Водил е редица предавания, като върхът в кариерата му е "Гласът на България".

Връзката му с любимата му Джули е от цели 19 години. Преминали са през куп препятствия, но въпреки това продължават заедно.

Самият Мартен е тясно свързан с тениса. Преди да поеме по пътя на музиката, бъдещата звезда тренира аристократичния спорт.

"На 14 години бях изправен пред избора да продължа с тениса или с учението. Тогава бях сериозно закъсал с учението заради тренировките. Моите родители оставиха на мен решението и аз избрах да се концентрирам върху учението, но също така започнах и с музиката. От малък мечтата ми беше да бъда радиоводещ - винаги съм искал да говоря на хората и да им пускам музика", споделя Мартен.

Въпреки че е напълно наясно с искането на Джокович за шоуто му с Григор, диджеят дава обет пред себе си, че чалга няма да пуска. В навечерието на спектакъла между Димитров и сърбина Мартен Роберто разкри, че е подбрал само "усмихнати" изпълнения за събитието.

"Всички те са подчинени на това, което харесваме - фънк музиката. Ние, които се занимаваме с музика, сме големи фенове на фънка. Това не е просто стил музика, а пулсация, която можем да намерим и в рокендрола, и в соул музиката, и в диското", казва той в интервю за Радио София няколко часа преди шоуто между Джокович и Димитров.

Случката от тенис турнира всъщност най-вероятно ще се окаже от полза за диджея. Сега Мартен стана по-разпознаваем и със сигурност ще има повече ангажименти.

Камелия гледа от ВИП-а

Певицата останала възхитена от Ноле, който изпя песента й "Луда по тебе"

Певицата Камелия е изгледала от ВИП-а двубоя между Новак Джокович и Григор Димитров. Изпълнителката е настанена на място, от което да вижда идеално срещата на човека, прославил я в цял свят. С Камелия е бил и половинката й Цветин.

Самата изпълнителка сама разкри, че е присъствала на срещата между сърбина и наш Гришо. Камелия сподели няколко кадъра от залата. А един от тях е как Новак акапелно запява най-големия й хит "Луда по тебе" пред изпълнената до краен предел "Арена".

Още преди да влезе в залата, Камелия, дали случайно или не, засне как ехти тоталният й хит от паркинга.

Иначе певицата е успяла да размени няколко думи с Ноле. Това е станало по време на афтърпартито след мача. Именно огън момичето бе специален гост в чалготека, където Гришо и Новак отсядат след срещата. Там Камелия, за кеф на сърбина, най-сетне му изпя любимата му песен.

"Чух, че в залата се помоли да ти пуснат тази песен, но не ти я пуснаха. Дойдох да я изпея на живо за теб. Готов ли си", обърна се Камелия към Ноле. И запя "Луда по тебе". А Джокович изпадна в еуфория. Затанцува. И запя с Камелия. Разбира се, родната изпълнителка изпя и тоталния хит на Лепа Брена "Ти си мой грех".

След купона, а и по време на него, Камелия успява да обмени няколко думи с най-популярния й фен в света. Какво обаче си казват, остава мистерия, поне засега.

"Не искаме да разкриваме нищо", бе единственият коментар на мъжа на Камелия - Цветин.

Джокович за първи път призна публично, че е фен на родната попфолк дива, през 2020 г. Тогава след триумфа на родината в ATP Cup той запя от съблекалнята песента на Камелия. Кавър на песента на родната чалга икона е тотален хит в Сърбия отпреди 6 г., когато излиза филмът "Южен вятър". В лентата песента се изпълнява от сръбската певица с български корени Габриела Пейчев. Именно от филма Джокович научава за Камелия, а останалото е история.

Четете още

Ето как Джокович видя София през своите очи! Влюбен е в българската столица и каза "до следващия път"

Ето как Джокович видя София през своите очи! Влюбен е в българската столица и каза "до следващия път"

Камелия: Бях готова да пея на Ноле без хонорар, но не ме поканиха!

Камелия: Бях готова да пея на Ноле без хонорар, но не ме поканиха!

Непусналият "Луда по тебе" DJ: Изненадан съм колко хора желаят да споделят мнение без никой да ги е питал

Непусналият "Луда по тебе" DJ: Изненадан съм колко хора желаят да споделят мнение без никой да ги е питал

Гришо и Джокович купонясват на чалга, Камелия им пее на уше (МНОГО СНИМКИ)

Гришо и Джокович купонясват на чалга, Камелия им пее на уше (МНОГО СНИМКИ)

Реклама
Реклама
Реклама