Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18922420 www.bgdnes.bg

Даниел Митов: Главата на Николоски да хвръкне ведната

Според ГЕРБ има ескалация в риториката на Скопие и РСМ говори по „непристоен начин"

„За такава обидна квалификация в една европейска държава се взима главата на министър веднага, моментално и на място, хвърчат оставки. Можем да правим изводи за следващи стъпки, когато видим реакцията на правителството в Скопие", каза депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов пред журналисти.

Реклама

Коментарът му е по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Северна Македония Александър Николоски, който в телевизионно интервю нарече българите „мизерници" и заяви, че българите и македонците нямат обща история, нито общи корени.

Според ГЕРБ има ескалация в риториката на Скопие и РСМ говори по „непристоен начин".

„Министър на правителство в европейска държава няма право да използва такива думи не само по отношение на съсед, а на която и да е друга европейска държава или европейски народ", заяви Митов.

„Очевидно това е поредната провокация от страна на властите в република Северна Македония, целяща разрушаването на добросъседските отношения и постигнатото до момента. Разбира се, българските власти трябва да отговарят максимално твърдо и без емоции и свръхреакция", допълни Даниел Митов.

По думите му за България е много важно каква ще е реакцията на премиера на РСМ и правителството.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама