Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1892634 www.bgdnes.bg

Октай можел да убие Доган в окото

Софийската градска прокуратура обвини вчера Октай Енимехмедов в опит за убийство на Ахмед Доган. Това станало веднага щом били готови резултатите от нова съдебна експертиза. Тя доказвала, че пистолетът, който Октай насочил към Сокола, е можело да го убие.
"Уврежданията от газово оръжие могат да доведат до смъртен изход при две условия в зависимост от дистанцията на изстрела и мястото на раната. Фатален може да бъде изстрел от упор до един сантиметър в областта на черепа, около слепоочието, устата, окото", съобщават от прокуратурата.
"Енимехмедов се е опитал три пъти да произведе изстрели към главата на Доган. Деянието е извършено предумишлено и не е завършено заради трикратно засичане на пистолета, оказана съпротива от Доган и намесата на Мустафа Карадайъ", обясняват от държавното обвинение.

"Новото обвинение срещу Октой Енимехмедов няма нищо общо с желанието му да става депутат", категорична бе пред "България Днес" Румяна Арнаудова от Софийската градска прокуратура.
25-годишният студент във ВИАС Октай Енимехмедов нападна Ахмед Доган с газов пистолет по време на Осмата национална конференция на партията в НДК на 19 януари тази година. Изненадващата атака стана пред слисаните погледи на служителите на НСО, които охраняваха Сокола. Октай насочи пистолета към главата на Доган, но докато натискаше спусъка, той засече. Сокола използва секундите колебание и избута своя нападател. В този момент младежът бе повален на земята от няколко делегати. Мъжете безмилостно го пребиха с крака и юмруци. Именно полковник Георги Райков бе човекът, който измъкна окървавения Октай изпод ритниците на разярените делегати.
Първоначално на Октай Енимехмедов му бяха повдигнати две обвинения - за хулиганство и закана за убийство. Наказанието, което можеше да отнесе за двете, беше около 3 години затвор. С новата квалификация на обвинението 25-годишният мъж е заплашен от 15-20 години зад решетките до доживотен затвор без право на замяна.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама