Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1894400 www.bgdnes.bg

Йордан Соколов: Филчев реди неверни неща и измислици

Бившият шеф на парламента Йордан Соколов определи твърдението на ексглавния прокурор Никола Филчев в предаването "Всяка неделя", че е знаел за тайни сметки на сините в чужбина и че е бил информиран за слухтенето в апартамента му, което после прерасна в "Бръмбаргейт", като пълни измислици.

Пред Кеворк Кеворкян Филчев замеси за втори път името на Соколов, като го нарече дори с галеното име Данчо. Според него бившият председател на парламента е знаел за сметките на "сините" в Германия и Япония на името на жените на тогавашния премиер Иван Костов и шефа на НСС от същото време ген. Атанас Атанасов.

Реклама

Йордан Соколов от своя страна определи тези твърдения като измислица. Той каза, че няма нищо вярно в това, което казва Филчев. Соколов сподели, че никога не е говорис с него, за да му каже, че е имало подслушване, защото и той самият не е знаел за такова нещо.

Бившият парламентарен шеф разказа, че Филчев винаги се е обръщал към него с "г-н Соколов". В предаването "Всяка неделя" той нарочно го нарекъл Данчо Соколов, за да създаде впечатлението, че са близки, но в действителност никога не се е обръщал към него на малко име.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама