Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1894415 www.bgdnes.bg

Френски мошеник краде проекти за къщи в Бургас

Бургаски архитекти пропищяха от французин, който им възложил проекти, а не им платил. На всичкото отгоре представял чертежите им за свои.


Сигналът бе разпространен мълниеносно по всички имейли на членовете на Камарата на архитектите в Бургас.

Реклама

"В Бургас се подвизава лице с френско гражданство на име Тиери Тевенон. Същият се представя за архитект и конструктор. Със сигурност не е архитект! Господинът показва чертежи на къщи, написани на френски и ги представя за свои. Търси архитект, който да му направи проектите за тези къщи", пише в съобщението.

Архитектка от Бургас вече се жалва, че след изготвянето на пълната проектна документация Тиери заявил, че ще плати само 30 процента и с методите на изнудване поискал да му предаде проекта.

"Избегна подписването на договор с обяснението, че съм го забавила. Започна да ме обижда и заплашва", обясни проектантката. Тя направила собствено разследване и открила, че автор на идейния проект за къщите е софийски архитект, който също е излъган с парите от французина. В момента Тиеро Тевенон разнасял чертежите на двамата проектанти и търсел други архитекти, които да му се вържат. Целта му е била да плати жълти стотини за работата. Двамата прецакани архитекти - от София и Бургас, са решени да си търсят авторските права чрез съда.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама