Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1894465 www.bgdnes.bg

Азис и Дучето напират за парламента

Протестиращи се карат в коя партия да влязат

Дучето и Азис в
битка за парламента

Само една партия даде 100% от местата в листите си за граждани

Надя Панкова

Реденето на листите за изборите придоби откровено комичен характер.
От кръв по улиците народното недоволство стигна до зевзещина в интернет. Номинации и немалко поддръжници за влизане в листите за вота на 12 май имат Азис и шефът на фен клуба на ЦСКА Дучето. Двамата са излъчени от протестиращите граждани в класация на Дарик радио и събираха номинации за водачи на листи до полунощ. Какви листи и на коя партия ще водят победителите от класацията, така и не става ясно, но от ВМРО обещаха вчера да разгледат номинираните и да включат някои от тях в листите си.


Един от флагманите на протестите - Янаки Ганчев, също подписа коалиция с ВМРО и отива на избори с войводите. В коалицията освен героите влиза и партия "Средна европейска класа", чийто лидер Георги Манев събираше кандидат-депутати с обяви във вестниците.
"Аз се дистанцирах от пиацата на политическата проституция и не желая името ми да бъде свързвано повече с палатки и патки", коментира Ганчев обвиненията на протестиращите от лагера пред парламента, че сее раздор. Те пък се опитват да станат част от листите на "Атака", които също не са готови.

Реклама

Лидерът Волен Сидеров още умувал дали да включи протестиращи от палатките в листите.
В списъка с потенциални кандидат-депутати попада и Янко Петров, който обаче със сигурност ще се нареди в листата на вече регистрираната партия "Демократична гражданска инициатива" - Движение за граждански контрол, която стана мандатоносител на част от протестиращите в страната. Още една коалиция бута протестиращи и себе си към депутатските банки. Александър Томов също отвори врати за част от недоволните в комплект с издирвания от Интерпол за "черно тото" хазартен Бос Константин Хаджииванов - Коце Маца. Дружината е коалирана под мотото "Българска пролет".


Една-единствена партия пък реши да даде местата в листата си само на граждани. Партия "Кауза България" е определила 100% от кандидатдепутатските места да бъдат за простосмъртни. Такъв апел изпрати до всички партии движение "Модерна България" на ексдепутата от НДСВ и шеф на кампанията на Меглена Кунева за президент Борислав Цеков, но само една откликна.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама