Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1894630 www.bgdnes.bg

Отчаяна жена търси кой е обрал покойния й съпруг

Уляна Юнгарева от Нова Загора преди повече от месец открива, че починалият й съпруг е бил ограбен след смъртта си. След като е транспортиран от болницата към моргата, той загубва халката и ботушите си, но никой не поема отговорност за кражбата, съобщи бТВ.

Съдбата й е трагична. В два последователни дни тя е принудена да се сбогува с баща си и съпруга си, които си отиват заради инфаркт. Паметта на любимия й обаче е опорочена, защото жената разбира, че венчалната халка и ботушите му липсват.

„Не говорим за неизвестни лица, не говорим за неизвестен път. Един път от спешен център до моргата," каза жената и настоява крадците да получат наказание. Тя държи на халката заради сантименталната му стойност.

Реклама

Нито в болницата, където той е откаран, нито в центъра за спешна помощ знаят нещо по въпроса.

„Пациентът е починал в Спешния център, болницата няма отношение към това каква е съдбата на неговите ценности," коментира управителят на болницата „Света Петка Българска" в Нова Загора д-р Николай Колев.

От Спешния център също отричат да имат нещо общо с кражбата.

„Далеч съм от мисълта да подозирам, че моите хора са в състояние да окрадат един труп и то става дума за един пръстен, който е с голяма сантиментална стойност," заяви директорът на ЦСМП Сливен д-р Василиса Симеонова.

Освен че никой не обръща внимание на жената се оказва, че в Нова Загора е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, а уведомлението за това е изпратено до покойния й вече съпруг.

„Наистина има допуснат технически пропуск при изписване на уведомлението. Имало е такава случайна среща между наблюдаващия прокурор и съпругата на пострадалото лице, като в разговора е получила извинение," обяви говорителят на Районна прокуратура Нова Загора прокурор Росица Славова.

Разследването е все още в начална фаза и се изясняват фактите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама