Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18954571 www.bgdnes.bg

Актрисата Латинка Петрова: Телефонните измамници не ме оставят на мира!

Полицията е безсилна, те ползват еднократни карти, каза комичката

"Телефонните мошеници не ме оставят на мира!"

Това каза за "България Днес" Латинка Петрова. Голямата комедиантка добави, че "вчера през нощта отново ми звъняха. Тормозът продължава!".

80-годишната актриса стана жертва на ало измамници още през юли. Те тероризирали Петрова по всяко време на денонощието.

Реклама

"Не мога да спя заради тези изедници!", оплака се Латинка.

Тя и съпругът й очаквали, че злодеите ще се откажат от набезите си, но нищо подобно не се случило. Напротив - в последните няколко дни телефонът на актрисата отново започнал да "пуши" от атаките на мошениците, жалва се известната комичка.

"Продължават да звънят откъде ли не - от Естония, Гърция, Румъния, Полша, Унгария, Германия... Вече не вярвам това да има край", сподели изтормозената актриса.

Накрая Латинка Петрова се обърнала към полицията за помощ.

"Оттам ми казаха, че нищо не могат да направят. Обажданията не можели да се проследят, защото били от еднократни карти", обясни ветеранката на Сатирата.

Картите, които ползват ало измамниците обаче, не са само еднократни, а и анонимни, което не е било споменато на Латинка. В България и Русия всички карти трябва да се регистрират, докато в страните от ЕС и други държави това не е задължително.

"Вече не вдигам на непознати номера. Но те се научиха да ме прехвърлят. Звънят от една държава, след 10 минути - от друга", описва прийомите на злосторниците Петрова.

Актрисата си спомня и как е започнал кошмарът.

Реклама

"На 2 септември вечеряхме със семейството и звънна телефонът ми. Виждайки, че ме търсят от Румъния, се учудих кой ли там може да се е сетил за мен. Секунда преди да натисна зеления бутон, синът и съпругът ми извикаха в един глас да не вдигам, защото ме търсят шарлатани. Същата вечер ме атакуваха още 3 пъти - от Словения, Испания и Унгария. На следващия ден позвъняванията от чужбина продължиха", разказва Петрова.

Притеснената комедиантка няма представа какво могат да искат от нея. Предполага, че става въпрос за пари, смятат експерти. Кой я е подал на аферистите като подходяща мишена, тъй като те обикновено избират хора в пенсионна възраст, засега остава загадка.

Като изключим телефонния терор, новият сезон започва много успешно за Латинка Петрова. "Започнаха репетициите за моето ново шоу, в което има само една героиня и това съм аз", каза актрисата. "Онзиден ми се обади Асен Блатечки и ме покани в новия си филм", довери в аванс "жената смях".

"Успях и да си почина на две морета - в България и в Гърция. Шумна компания и малко узо - какво му трябва повече на човек?", доволна е топкомичката.

Сега, когато е загубила съня си заради телефонните мошеници, Петрова прави нощна компания на съпруга си Красимир. "Той почти не спи, разхожда се из къщи. Но това си има и своите положителни страни - видял е през прозореца трима крадци на паркинга до блока", разправя Латинка.

Четете още

Латинка Петрова каза тежката си дума след проучване: София е прекрасна за пенсионери, но само на снимка

Латинка Петрова каза тежката си дума след проучване: София е прекрасна за пенсионери, но само на снимка

Латинка Петрова: До гроб ще пазя тайните на Парцалев

Латинка Петрова: До гроб ще пазя тайните на Парцалев

Латинка пак ще почива в Гърция

Латинка пак ще почива в Гърция

Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев

Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев

Реклама
Реклама
Реклама