Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1895465 www.bgdnes.bg

Урко, който уби приятелката си Надежда: Исках да съм с нея, тя избра друг

Варненският окръжен съд постанови „задържане под стража" за Румен Димитров, разследван за убийството на приятелката си Надежда Филипова, която издъхна с прерязано гърло в първите часове на 2 април.

18-годишното момиче бе открито от съседи и часове по-късно почина в болницата.
Румен е привлечен като обвиняем за това тежко престъпление, за което са събрани категорични гласни свидетелства и други материали, в това число и самопризнанията на 28-годишния Димитров, информира сайтът Varna24.

Реклама

Пред съда Димитров, познат и с прякора Урко, разказа, че много обичал Надежда, но я ревнувал силно и се опитвал да я убеди да живеят при неговите родители. Нейната съпротива била в основата на скандала между тях, който продължил с часове - ту при неговите родители, ту при нейните близки. Дори и след като останали сами, спорът продължил.

Според обвиняемия Надежда настояла да се разделят, защото в живота й вече имало друг.

"Исках само да я нараня и леко я мушнах, само и само да бъде с мен"", каза Румен пред съда. Съдът обаче записа в своето определение, че експертизата е установила, че от острието на ножа, дълго 11,5 см, в гърлото на момичето са проникнали 7,5 см. Веднага след като пробол Надежда, Румен избягал, а момичето, все още с нож в шията, излязло на двора да търси помощ.

Съдиите приеха, че Румен е извършил престъплението, за което законът предвижда наказание от 10 до 20 години затвор. Макар, че има чисто съдебно минало, според магистратите има реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, ако е на свобода.

Събрани са свидетелства, според които Румен е агресивен и конфликтен човек, а има и криминалистична регистрация преди 5-6 години за престъпления против собствеността. Ако Румен Димитров обжалва днешното определение на Варненския окръжен съд за постоянния арест, той ще се яви пред Апелативен съд Варна на 9 април 2013 година от 10,00 часа.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама