Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1895495 www.bgdnes.bg

Енергийни удари разхвърлят ученици (галерия)

"Невидима" енергия оттласква ученици от земята и ги изхвърля настрани.

Това не е паранормален феномен, а поредната шантава мода в Япония. Средношколците в Страната на изгряващото слънце си намериха нова занимавка в междучасията - разиграват зрелищни колективни скокове.

На снимките изпълненията изглеждат като фентъзи сюжети. Обикновено един тийнейджър стои в центъра и прави характерни жестове с ръце, все едно насочва енергийни удари. Около него другите подскачат в синхрон, а уловеният кадър създава илюзията за скрита, но мощна сила, изхвърляща хората.

Реклама

Щуротията тръгна от японския анимационен сериал Dragon Ball. Създаден в добрите традиции на мангата от художника Акира Торияма, той разказва за живота на супергероя Гоку, който заедно със сподвижниците си защитава Земята и други планети от разни изчанчени злодеи. Мангата представя и обръщането на неговите съперници Пиколо и Веджита от лоши в добри персонажи. И както се полага, всички те владеят мощни сили - включително да разхвърлят живи създания и предмети само с умствените си способности.

Манията тръгва от момичетата, но постепенно обхваща и момчетата. Засега няма информации за оплаквания от учителите, доколкото скоковете не са в час.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама