Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1897272 www.bgdnes.bg

Акушерка размени два пъти бебето на родилка

„И първия път ми дадоха съвсем друго пак, което аз не можах да го позная, защото едва ли не за първи път го виждам и когато ходим да ги кърмим", спомни си аналогичен случай Вероника - майка на едното от разменените бебета в Горна Оряховица. Тогава се усъмнила, че новороденото не е нейно, защото то не поискало да суче от нея.

И на следващия път вече вечерта пак ми дадоха друго и аз казах: „Това не мое. Явно ги слагат в други кошарки ги разменят и не им гледат на ръчичките номерата и оттам става цялата работа", разказа Вероника.

Реклама

В събота по обяд АГ- отделението трябвало да напуснат четири новородени. Сред тях и дъщерята на 22-годишната Вероника от град Елена, която става майка за втори път.

„Когато дойде моят ред, си казах номерчето - 123, и тя ми донесе едно и аз казах: Това не е мое бебе, веднага го познах и тя вика: Изчакай. Обаче се върна и няма бебе и хукна надолу по стъпалата", спомня си младата жена.

Точно в този момент и родилката, и болничният персонал разбират, че бебе №123 вече е изписано, но с майката на бебе №122. Малката Виктория вече пътувала към горнооряховското село Първомайци - първите й 20 минути в колата на „новия" дядо и с нищо неподозиращите чужди родители.

„Таман стигнахме до локомотивно депо и на дъщерята телефона звънна: Татко спирай. Спрях. Викам какво?! Не е нашето бебе", спомня си Красимир Желязков, дядо на Михаела.

След връщане в родилното грешката е поправена.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама