Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18973408 www.bgdnes.bg

Георги най-бързо чисти сливи

На фестивала в Троян 

Вади костилките на 31 само за 50 секунди, със съотборничката си разбиват конкуренцията 

Георги Йотов махна костилките на 31 сливи само за 50 секунди!

Това се случи на традиционния фестивал на сливата в Троян. Заедно със съотборничка, която е от Велико Търново, разбиват конкуренцията, като успяват да изчистят вкусните плодове за минимално време.

Реклама

"Състезанието се казваше "Най-бързо вадене на сливови костилки". Трябваше да изчистим 31 сливи за 1 минута. Тази цифра бе избрана, защото това е 31-вото издание на фестивала. Бяхме разделени в отбори по двама човека и заедно с моята съотборничка успяхме да се справим със задачата по-бързо от всички останали. Победихме ги, другите не можаха да изчистят всички. Малко им беше останало", заяви пред "България Днес" Йотов.

Георги е на 26 г. и е инженер по професия. В момента работи като учител в професионалната гимназия в града. Заема и длъжността на председател на читалището в родното си село Чифлик, в близост до Троян.

"Мои приятели, които ми бяха и опоненти в надпреварата, ми предложиха да се запиша. Не бях подготвен, но все пак съм от този регион и не ми беше трудно да се справя", разказа още победителят.

На празника на сливата има и още две вълнуващи състезания - за най-добра сливова ракия и за най-добър дегустатор, където също има двама първенци.

Реклама
Реклама