Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18973988 www.bgdnes.bg

Политици изкупиха картини, рисувани от деца в риск

Ментори на младежите бяха Петър Пиронков и Румен Статков

Политици от ГЕРБ и ПП, кметове, тв звезди и куп хубавици изкупиха картини на благотворителна изложба в галерия "Нирвана".

Под надслов "Мечтите спасяват" 11 талантливи деца и младежи нарисуваха 21 платна, които бяха представени на публиката във вторника.

Реклама

Художниците всъщност са деца, живеещи в социални институции, напуснали такива, както и младежи със специални потребности. Всички те нарисуваха своите мечти, някои от които вече са се сбъднали и те са продължили напред.

"Това не е просто изложба, а кауза! Кауза за подкрепа развитието на заложбите на тези деца и младежи в риск. Галерия "Нирвана" е отворена и за бъдещи благотворителни събития, свързани с децата и техните таланти", каза домакина на изложбата Николай Младжов, който е меценат и ценител на българско изкуство.

Организаторът на събитието - "Движение на българските майки" в лицето на Росица Букова и Елица Виденова, също приветства младите хора.

"Изложбата събира в едно пространство, идеи, сбъдването им и техните послания, насочени към всички социални групи в обществения живот. Средствата, които ще получат младите таланти, ще им послужат да продължат развитието си в тази посока, а защо не и да се подготвят за поредна изложба, на която ще представим новите им творби", каза Елица Виденова.

Картините ще останат в галерията една седмица. Пак толкова ще продължи и набирането на средства за благотворителната кауза, за тези, неуспели да си купят картина.

Реклама