Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18990893 www.bgdnes.bg

Рапърът Устата: Дано има кой да следи забраната на райски газ!

Страх ме е дъщеря ми да не се подлъже, сега хората ще се уплашат от глобите, казва Бони

"Хората ще се повлияят от глобите за продажба на райски газ. Тези, които са по-заможни, може и да не се стреснат първоначално, но и на тях ще им омръзне да плащат. В един момент дори и да могат да си го позволят, няма да искат да дават пари."

Реклама

Това категорично заяви пред "България Днес" фолкпевицата Бони по повод тоталната забрана на райския газ.

На 25 септември парламентът прие окончателно на второ четене промени в Закона за здравето. Диазотният оксид (райски газ) и пълнителите към него вече са изцяло забранени за продажба както на непълнолетни, така и за лица над 18 години. Изключение прави разпространяването на упойката с медицински цели. Предвижда се също и ограничаване на рекламата на райския газ в онлайн платформите. Глобите за нарушение са в порядъка от 5000 до 10 000 лв за физическите лица, а при повторно нарушението - между 10 000 и 20 000 лв., както и имуществена санкция от 20 000 до 30 000 лв. Ако провинението е извършено от заведение - от 30 000 до 40 000 лв и затваряне на обекта.

"Прекрасно е, че въведоха тези промени. Подкрепям напълно управляващите. Хора, не ви трябват упойки, за да се веселите! Можете да си изкарате добре, създавайки си хубави емоции с добра компания. Не разбирам защо на здрава глава трябва да си слагаме болест. Никога не съм използвала такива неща - забавлявам се с хубава храна, музика, концерти, участия. Защо ми е да съм упоена?", сподели още ромският славей.

Бони, която е родител на младо момиче, не крие своите притеснения и споделя, че я е било страх дъщеря й да не се залъже по опасната мания. Слава богу, майка и дъщеря говорили по темата и Бони обяснила на детето си вредите от балоните.

"Тази забрана отдавна трябваше да се въведе, въпреки че в дискотеките уж не трябваше и да се пуши, пък виждаме какво става. Това опасно вещество дойде у нас през 2014 г. в Слънчев бряг. Самият аз бях свидетел, защото имах шоупрограми там. Всичко започна в един клуб, собственост на англичанин. Той вкара така наречените балони, които по това време бяха популярни във Великобритания. 2015 г. вече имаше няколко заведения, които продаваха райски газ, а през 2016 г. беше плъзнало навсякъде и оттам нататък из цяла България за съжаление", каза за вестника рапърът Устата.

Реклама

Изпълнителят е възмутен и от голямата надценка, с която се продава диазотният оксид. Според него трябва да се забрани и разпространението на прословутите сладкиши с канабис, които се търгуват напълно легално по сайтовете, заобикаляйки изричния закон.

"Хубаво е, че обществото реагира навреме и за абсурдния случай с Диона, в който рекламираше напитка, която се шмърка. Легалните неща, които трябва да се изнасят на пазара, са алкохол и цигари, нищо повече. За съжаление, няма значение колко са солидни санкциите. Проблемът е, че проверяващите не си вършат работата. За мен те не трябва да са от града, в който е конкретното заведение, защото ще предупредят собствениците, те ще са наясно и ще са подготвени", изказа се още рапърът.

"България Днес" потърси за коментар и легендарния Здравко от "Дует Ритон", който също изрази мнение по темата.

"Никога не съм употребявал и за щастие и в болница не ми се е налагало. Ако е с медицинска цел, трябва да се използва, но не и за удоволствие. За малолетни особено наистина не трябва да е разрешен. Все пак това е нещо, което разсейва учениците и от учебния процес", сподели певецът.

Четете още

Рап певецът Устата: Да забраним телефоните в училище!

Рап певецът Устата: Да забраним телефоните в училище!

Рапърът Устата БЕСЕН! Отказаха му виза за турнето в САЩ

Рапърът Устата БЕСЕН! Отказаха му виза за турнето в САЩ

Рапърът Устата след погромите на мача на „Левски“ в Скопие: Македония няма място в ЕС!

Рапърът Устата след погромите на мача на „Левски“ в Скопие: Македония няма място в ЕС!

Рапърът Устата прям до болка: Явно македонците имат комплекс за малоценност

Рапърът Устата прям до болка: Явно македонците имат комплекс за малоценност

Реклама
Реклама
Реклама