Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/19026401 www.bgdnes.bg

ГРАБВАЙТЕ ЧАДЪРА! Дъждове ни провалят почивните дни

Облачно време с обилни валежи ще ни развалят настроението през почивните дни. Това става ясно от последната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Събота и неделя ще донесат значителна промяна в атмосферните условия. Започвайки от нощта срещу събота, 5 октомври, облачността ще се увеличи над цялата страна. През почивните дни времето ще бъде предимно облачно, съпроводено с валежи. Съществува повишена вероятност за значителни количества дъжд в определени райони – в събота това ще засегне предимно западната и централната част на България, докато в неделя, 6 октомври, южните и източните райони ще бъдат по-силно засегнати.

Реклама

Вятърът ще промени посоката си към запад-северозапад и ще се усили, което ще доведе до понижаване на дневните температури с 5-7 градуса.

В началото на новата работна седмица, в понеделник, 7 октомври, валежите постепенно ще отслабват и ще спрат, движейки се от запад на изток. Облачността ще започне да се разкъсва и намалява, но времето ще остане ветровито. Минималните температури ще се задържат между 8 и 13 градуса, а максималните ще достигнат от 18 до 23 градуса.

Във вторник и сряда, 8 и 9 октомври, жителите на България ще се насладят на предимно слънчево време. Вятърът ще отслабне значително и постепенно ще стихне. Очаква се сутрешните температури да се понижат, докато дневните ще отбележат леко повишение.

Четете още

Наводнения в Непал отнеха живота на 101 души

Наводнения в Непал отнеха живота на 101 души

Ураган повали Флорида, закопават жертвите в масови гробове?!

Ураган повали Флорида, закопават жертвите в масови гробове?!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама