Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/19053882 www.bgdnes.bg

ЗАБРАНА, АМА ДРУГ ПЪТ! Доставят ни райски газ за 20 минути

Напук на забраната!

Сайтовете за диазотен оксид работят денонощно, за по-малко от половин час поръчката пристига в София и Пловдив 

20 минути!

Точно за толкова време можем да си поръчаме онлайн райски газ и да ни го доставят до входната врата, показа проверка на "България Днес".

Реклама

В края на септември тази година депутатите приеха окончателно промени в Закона за здравето, с които се забранява продажбата на диазотен оксид (райски газ) и пълнители с него, включително и онлайн, на физически лица. Забраната никак не трогва бранша и в интернет всеки, дори и непълнолетни лица, с лекота може да си купи флакони, капсули, сифон машинки и латексови балони.

До края на миналия месец беше забранена продажбата на райски газ на лица под 18 години, а с промените се въвежда пълна забрана за продажба на физически лица извън случаите на еднолични търговци, чийто предмет на дейност включва продажбата на райски газ на търговци. Предвидена е и забрана за рекламата на диазотен оксид (райски газ) в онлайн платформи.

Вместо да хлопнат кепенците, сайтове се надпреварват да рекламират кой най-бързо ще ви достави райски газ вкъщи, когато имате домашно. Най-често споменаването време на доставка е 20 минути и се случва в големи градове като София и Пловдив. Но можете да получите пратката за по-малко от половин час и в Благоевград и Банско. А доставката е безплатна. Сайтовете предлагат доставки и с куриери, но там отнема повече време.

Цените на флаконите варират от 40 до 120 лева в зависимост колко балона можете да напълните с опасния химичен елемент. Капсулите също са на различна стойност - от 15 до 35 лева, а голяма сифон машинка е около петдесетачка. 20 балона ще ви струват 2 лева, става ясно още от онлайн каталозите.

С новите правила се цели веднъж завинаги да се спре търговията с отровното вещество, което доказано вреди на здравето и причинява редица неразположения - халюцинации, световъртеж, повръщане, висока температура, треска, затруднения в дишането и дори смърт. Засега безуспешно!

Четете още

Рапърът Устата: Дано има кой да следи забраната на райски газ!

Рапърът Устата: Дано има кой да следи забраната на райски газ!

Окончателно: Забраниха продажбата на райски газ

Окончателно: Забраниха продажбата на райски газ

Дебнат за райски газ около училищата

Дебнат за райски газ около училищата

6 флакона с райски газ откриха в колата 20-годишен пловдивчанин

6 флакона с райски газ откриха в колата 20-годишен пловдивчанин

Реклама
Реклама
Реклама