Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1907235 www.bgdnes.bg

14 умряха под дулото на сръбския масов убиец (видео)

Почина съпругата на масовия убиец Любиша Богданович. Така жертвите, които паднаха под дулото на сърбина, вече станаха 14.

60-годишният мъж уби тази сутрин свои комшии - 6 мъже, 6 жени и едно бебе на 2 г. Това стана в местността Велика Иванич - между Младеновац и Тополе, недалеч от Белград.

Реклама

Нападателят Богданович е в тежко състояние и в кома, съобщи директорът на Спешния център в Белград Златибор Лончар, цитиран от сръбското електронно издание 24 сата.

Заедно с масовия убиец бяха хоспитализирани в болница още две жени, които по-късно починаха.

Кървава драма се разигра в нашата западна съседка Сърбия малко преди 5:00 часа местно време в околностите на Младеновац. Сигналът до полицията е подаден в 5:40 часа.

Любиша Богданович е излязъл от къщата и без да му мигне окото гръмна 13 души от съседите си. След това той стреля срещу съпругата си и прави опит да се самоубие. Лекарите се бореха за живота на двамата, както и на една жена в Спешния-медицински център. Въпреки положените грижи съпругата на масовия убиец почина.

Директорът на полицията в града Милорад Вельович съобщи по-рано, че 12 души са починали на място, а един е починал на път за болницата.

"Става въпрос за общо пет къщи, включително роднини и съседи. На този етап не знаем нищо нито за мотивите, нито за причините за трагедията. В момента даже няма с кого да разговаряме, защото на практика пет къщи са затворени", каза той.

Реклама

Вельович разкри, че Богданович първо е убил сина си, който е на 42 години, след което е тръгнал на смъртоносния си поход в четирите съседни къщи, където живеят семействата Деспотович, Стекич, Миялович и Йешич.

Масовият убиец е използвал огнестрелно оръжие, за което е имал разрешително, според запознати.

Съседи коментират, че Любиша е бил мрачен човек и до момента не е проявявал насилие.

От местата Бърза помощ съобщиха, че убиецът не е бил с психиатрични отклонения.

Междудругото се разбра, че Богданович е бил ветеран от войната в Хърватия през 1991 година. Доскоро заедно със сина си е работел за словенска компания, но преди около година е бил съкратен.

Подобно масово убийство имаше в Сърбия през 2007 година, когато мъж застреля девет души в село в източната част на страната.

Реклама
Реклама
Реклама