Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1907440 www.bgdnes.bg

Разводът между ДСБ и Нейнски заради пари

В отворено писмо от партията на Нейнски посочиха няколко причини защо се е провалила коалицията с формацията на Иван Костов. Липсвало е необходимото ниво на доверие между ДСБ и „Синьо единство" на Надежда Нейнски и според ДСБ то можело да бъде дадено само срещу парична гаранция.

Това се разбрало на финала на преговорите между двете партии. Тогава се изяснило, че проектът единна партия не се ползва с подкрепа от структурите на ДСБ и „очевидно се върти в главата само на няколко души". Освен това ДСБ считали проекта си за успешен и за тях приоритет било неговото бъдещо развитие, посочват от партията на Нейнски.

Реклама

Поради тези причини „Синьо единство" се оттеглила от преговорите, а ДСБ регистрира на другия ден коалиция ДСБ-БДФ. „Последвалите предложения за политически съюзи само потвърдиха избрания път от ДСБ за тези избори", се казва писмото.

„Синьо единство" беше създадена с единствената цел да участва в коалиция „Сините", която да поиска доверието на десните избиратели за единство и на базата на това доверие да се формира единна партия", се казва още в отвореното писмо.

„Преговорният екип на „Синьо единство" е убеден, че положи всички усилия да аргументира пред ДСБ необходимосттта от изграждане на единна партия. Този път не успя. На политическия терен отново са двата знака на разделението - коалиция СДС и коалиция ДСБ-БДФ. Единството като една дясна партия засега се отлага. Дали то ще получи своя шанс ще зависи от оценката на статуквото в традиционната десница, която хората ще дадат с вота си на 12 май", обясняват в отвореното писмо от формацията на Нейнски.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама