Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1907636 www.bgdnes.bg

Отцеубиецът Красимир запомнил баща си с "тормоз, тормоз и пак тормоз"!

Спомените от най-ранно детство на отцеубиеца Красимир Дяков от Айтос за баща му Панайот са само едни: тормоз, тормоз и пак тормоз.

Това е установила съдебно-психиатричната експертиза, която бе назначена на Дяков. Тя бе изготвена от Николай Янчев и Валентина Митрева и представена на днешното заседание по процеса в Бургаски окръжен съд /БОС/.

Реклама


Заключенията на специалистите са, че Красимир не е извършил убийството в състояние на афект. Защитата обаче оспори тезата им.

 „Не са взети под внимание свидетелските показания, които дават основание да се счете, че Красимир е действал под афект. Той се е намирал в състояние на емоция, унижение, страх и гняв", контрира адвокат Веселина Василева и настоя за нова експертиза, цитирана от "Флагман". Конкретно тя имаше предвид свидетелските показания на младши инспектор от РПУ Айтос Райко Дачев, който на предходно заседание разкри, че минути след убийството Красимир бил видимо неадекватен, съобщава "Флагман". Веднъж изразявал удовлетворение, че най-после се спасява от човека, който почернил живота му. От друга страна обаче ревял като малко дете за стореното и прегръщал мъртвото тяло на 65-годишния Панайот.

Според експерти това дава ясни основание да се счете, че убийството не е планирало, а извършено емоционално в състояние на афект. Съдът не прие напълно констатации в експертизата, но не допусна и назначаването на нова, а само разреши сегашната, която ще бъде представена на следващото заседание през май.

Красимир Дяков е обвинен в убийството на 65-годишния си родител, станало на 9 август м.г. Още на първото заседание, обвиняемият през сълзи разказа, че баща му е превърнал живота му в ад. Постоянно го тормозил и психически, и физически. Самият той от страх се барикадирал в стаята си и често спял навън.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама