Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1908030 www.bgdnes.bg

Ветеран от юговойните изтрепа 14 души (СНИМКИ ОТ ТРАГЕДИЯТА)

Ветеран от юговойните хладнокръвно застреля 14 свои роднини, преди да си тегли куршума.
60-годишният Любиша Богданович от село Велика Иванча - между Младеновац и Тополе, недалеч от сръбската столица Белград, уби с личното си огнестрелно оръжие, за което е имал разрешително, 6 мъже, 7 жени и едно бебе на 2 г. Зверското клане се разиграва в 5 часа местно време. Богданович, когото съседите му го описват като уравновесен и спокоен човек, най-първо от упор стреля в главата на 42-годишния си син Бранко. Мъжът умира на място. Следващата жертва на Любиша е майка му. Тя също е застреляна в главата. Съпругата му Яворка остава невредима, а убиецът започва похода си из съседните къщи, където живеят негови близки роднини.
"Най-близо до тях живее семейство Стекич. Там влиза с взлом и докато спят, гръмва майката Даница и дъщеря й Драгана. Оттам влиза в дома на Деспотович. Убива на място бащата Михаил и майката Милена, както и сина им Горан и 19-годишната му съпруга Йована. Не е пощадил и двегодишното им дете, което кротко спало до майка си", разказват потресените комшии на Богданович. "Без да чака нито миг, нахълтал в къщата на Вельо и Олга Михайлович. Смъртта е мигновена. За финал Любиша е минал и при семейство Йешич, където негови жертви стават майката Любина и синът Милош", допълват те. След като, без да му трепне окото, застрелва 13 души, военният ветеран се прибира вкъщи. Там заварва жена си Яворка, която по домашния телефон говори с полицията за случилото се. Екзекутира и нея. Само след минути в селото пристигат униформени. Намират Любиша в двора на бащината му къща. Без да се колебае, мъжът опира дулото на пистолета до слепоочието си и гърми.
"Най-кошмарно от всичко бе гледката на убитото детенце в прегръдките на майка си", твърди Милорад Вельович, началник на полицията в региона. "Не е ясна каква може да бъде причината за това клане. Разследване тепърва започва и ще трябва да установи каква е причината за чудовищното престъпление. В момента даже няма с кого да разговаряме, защото на практика пет къщи са затворени", допълва потресен той.
Съседи коментират, че Любиша е бил мирен човек и до момента не е проявявал насилие. От местния психодиспансер са категорични, че убиецът не е бил с психиатрични отклонения. Засега е ясно само, че убиецът отскоро е безработен, след като преди година бил съкратен от словенска компания, която имала клон в региона.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама