Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1909137 www.bgdnes.bg

Вижте изверга, наръгал 14 души с нож в Тексаски колеж

Студентът, който снощи рани 14 души с нож в района на колежа "Лоун стар" до град Хюстън в американския щат Тексас, е 21-годишният Дилан Куик, съобщи Daily Mail.

Мотивите на младежа да извърши зверското престъпление, още не са установени. Две от жертвите са в критично състояние.

Реклама

Според показанията на Дилан, доброволно дадени на следователите, той е имал фантазии за намушкване на хора до смърт, още докато бил в началното училище. Той също така посочи, че е планирал инцидента от доста време.

Студентите, задържали психопата, са Стивън Майда, Ерик Бертранд и Джемс, чиято фамилия не се съобщава. Те успели да го гътнат на земята и да дочакат полицията да го арестува.

"Връщах се от кафенето и книжарницата. Видях хора да бягат хаотично, помислих си, че има някаква проява. После чух някой да казва, че приятелят ми е наръган, а после видях как момиче минава покрай мен с дупка в бузата. Викнах: Къде е, къде е? Влязох вътре и видях, започнах да се качвам по стълбите, а покрай мен мина друго момиче с рана в шията. Погледнах нагоре и видях локва кръв на стълбите", разказва пред Фокс нюз Майда.

Нахлувайки в научното крило на колежа, Стивън Майда и останалите разбрали за неидентифицирания мъж от свои изплашени приятели. "Изскочихме навън, а той бе на около 30 метра от охранителите, те не можеха да го настигнат. Гонихме го из сградата и почти ни избяга, но едно момиче ни показа посоката, в която той е отишъл. После го видяхме, подгонихме го и го свалихме на земята", продължава с разказа героичният студент.

Когато го поваляли, Стивън го хванал за раницата, а Майда и Джеймс за ръцете. Тогава нападателят започнал да крещи, че се предава. "Крещях му. Виках му: Защо бе? Защо направи това?", спомня си Майда, който е категоричен, че по време на нападението той не е бил ни най-малко изплашен.

Реклама
Реклама
Реклама