Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1909493 www.bgdnes.bg

Бойко агитира с бонбони и сусамки

Тесте карти и отварачка за електората

Бойко агитира с
дъвки и сусамки

Кандидати за властта садят дръвчета, подаряват тостери

Надя Панкова

Предизборната кампания чука на вратата и политическите щабове са мобилизирани с грандиозни идеи как да привлекат симпатизанти. Топатракциите очаквано и тази година ще бъдат в щабовете на основните политически играчи - БСП и ГЕРБ. Двете партии вече имат традиции с шантавите пропагандни артикули. Червените заложиха на прочутите прашки в цвета на соцпартията, а хората на Бойко Борисов блеснаха с бонбони и ризи ГЕРБ.


Тазгодишната битка обаче, освен че е предсрочна, е и доста по-оспорвана. От партията на Генерала вече са подготвили основните агитационни материали - карти за игра с логото на ГЕРБ, ключодържател отварачка, химикалки, тефтери, тениски и шапки за симпатизантите. Бонбоните явно са станали запазена марка на партията, тъй като влизат и в тази кампания. Предвидени са още лакомства за електората - сусамки, обвити в целофанче с логото на партията, умувало се и върху продукция от дъвки, разказаха за "България Днес" от ГЕРБ.

Реклама


Партията агитира и като изстреля в различни активности водачите си за листи. Още неиздумал, че ще оглави Перник и Хасково, Делян Добрев хукна да сади дръвчета в "акция за чист и зелен Радомир". Озеленителната инициатива се проведе преди ден в блоковото пространство около общината в града. Водачът на листата във Видин Владимир Тошев пък журира конно състезание, а младежите на ГЕРБ от Търговище участваха в надпревара с тежести "Бенч прес лежанка".

Бившият депутат и настоящ кандидат Пламен Тачев пък откри екопътека в Реселец, докато в Добрич ГЕРБ се борят да увеличат интернет достъпа на гражданите. Герберите  ще опъват агитационни шатри из страната, за да привличат нови симпатизанти. Безплатните лекарства и прегледите, извършвани от личния доктор на Бойко Борисов - Лъчезар Иванов, пък се харесаха на едни и се разкритикуваха от други активисти.


От ГЕРБ под сурдинка признават и за някои не толкова успешни агитации, които са им донесли критики от електората. Прочутата училищна торта с надпис "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни", която отнесе главата на активистката Красимира Симеонова от Пещера, е само един от тях. Паметливи депутати припомниха няколко журирани от кандидат-кметовете им конкурси за домашни любимци, както и кулинарния конкурс в битката за град Съединение. Тогава кандидатът за кмет Сашо Динчийски спретна кулинарен конкурс в кампанията с награда тостер.


Опонентите им от "Позитано" 20 също запретнаха ръкави да мамят електората. Хората на Сергей Станишев са командировани по места да припомнят за свършеното в мандата на тройната коалиция с подвижен щаб, научи "България Днес". Станишев и компания ще обикалят от врата на врата, за да надъхват актива. БСП нямало да залага на пищни концерти, за да не дразни електората, но ежегодният сбор за 1 май щял да е черешката на тортата за повдигане настроението на симпатизантите. От левицата традиционно са осигурили за масовката тениски, шапки и балончета с надпис БСП, въпреки че отново се явяват в коалиция. Те също ще опъват биваци за агитация из цялата страна и ще представят програмата си за управление.


Екипът на Лютви Местан вече е готов с плана за традиционния събор на Демир баба теке. Този пък от ДПС са решили да проведат митинга на 4 май, когато пък е християнската Велика събота. Очаква се на събитието да дойде и почетният председател и без малко отървал куршума Ахмед Доган.


Партията на Меглена Кунева и "Атака" са най-скромни в разходите си по кампанията, установи "България Днес". "Нямаме партийна субсидия и не може да си позволим като бившите управленци големи разходи по кампанията. Напротив, ще се срещаме лице в лице с гражданите и ще им представяме по градове и села програмата ни от 31 точки", обясни Жени Велева от екипа на Кунева.

Тя е в "доброволческия отряд" на партията, който ще обикаля с два автобуса с логото на движението из страната. Хората на Кунева ще дават възможност на всеки гражданин да напише идеите си за промяна в конституцията, но няма да се раздават тениски и сувенири. Атакистите пък ще обикалят по места симпатизантите си и няма да дадат и лев за конкурси. Снимки с Волен Сидеров ще бъдат най-многото, което ще получат симпатизантите на "Атака", както и речи на лидера по места, озвучавани от новия химн "Победа за Волен", обясниха от партията.


 

Реклама
Реклама
Реклама