Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/19096474 www.bgdnes.bg

Жената на Христо Янев спасява българите от Ливан

*Красивата Даяна бе наградена от премиера

*Половинката на футболния треньор е шеф на екипажа на правителствения самолет

Жената на футболния треньор Христо Янев спасява българите от войната в Ливан. Красивата Даяна Владимирова е ръководител на кабинния екипаж на правителствения самолет, който докара 169 души благополучно у нас. Двата полета до Бейрут криеха големи опасности, тъй като в небето над ливанската столица има засилен военен трафик. Заради това правителственият "Еърбъс" е принуден да лети на далеч по-ниска височина. "Авиоотряд 28" се справя перфектно със задачата си и максимално бързо се измъква от размирната страна.

Реклама

За успешно изпълнената мисия Даяна Владимирова и екипажът на правителствения самолет бяха наградени лично от служебния премиер Димитър Главчев. "Екипажите са обучени да реагират във всяка една ситуация - каза съпругата на Христо Янев. - Имаме поглед върху пътниците, бордингът се случва една идея по-бавно. Качиха се доста майки с деца, повечето бяха уплашени и нашата роля беше и да ги успокоим, да им вдъхнем увереност."

"Това, което направихте, не беше само много голям професионализъм и опит. Вие показахте човечност и голям кураж", каза от своя страна премиерът.

Даяна и Христо Янев са заедно от над 10 години и имат дъщеричка. Красивата стюардеса често се появяваше на трибуните на стадион "Българска армия", докато Янев бе треньор на ЦСКА. В момента той е наставник на "Ботев" (Враца), въпреки че бе спряган за завръщане при "червените". Футболният треньор също заслужава похвали за своите благородни постъпки. Янев е основател на сдружение "Седем истории", което се бори в София да бъде изграден терапевтичен център за деца с късно проговаряне, аутизъм и емоционално-поведенчески проблеми в развитието. Като част от кампанията "Всяко дете заслужава" треньорът изкачи прочутия връх Монблан (4809 м) с благотворителна цел.

Четете още

Младите треньори превземат Първа лига

Младите треньори превземат Първа лига

Андреа Банда Банда стана Андреа Баница, ето защо

Андреа Банда Банда стана Андреа Баница, ето защо

Рекорд по паднали треньорски глави у нас

Рекорд по паднали треньорски глави у нас

Ето каква е неустойката на Ел Маестро, ако бъде уволнен от ЦСКА

Ето каква е неустойката на Ел Маестро, ако бъде уволнен от ЦСКА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама