Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1909819 www.bgdnes.bg

Екшън героят Сегал стана на 62 - ГАЛЕРИЯ

Стивън Сегал е роден на 10.04.1951г. в Лансинг, Мичигън, САЩ.

 Висок, опасен и дългокос, този актьор влиза с гръм и трясък в групата на екшън-звездите през 1988 година,още  с първия си филм - “Над закона".

 Енигматичният Сегал започва да се занимава с бойни изкуства на 7-годишна възраст, при добре известният карате-инструктор Фумио Демура, а през 60-те започва и с айкидо-то под ръководството на Хари Ишисака. През 1974г. заминава за Япония за да продължи да усъвършенства уменията си. Няколко години по-късно вече има 7-ми дан в японското бойно изкуство "Айкидо" и сам става инструктор на богати клиенти в Лос Анджелис, където привлича и вниманието на влиятелния в Холивуд Майкъл Овиц.

 Овиц вижда впечатляващ потенциал в Сегал и се оказва съвсем прав – дебютния му филм е приет възторжено от екшън-феновете! Следващият му филм е от същата категория – в “Труден за убиване” (1990) специалистът по бойни изкуства, превърнал се в актьор, е в ролята на прострелян полицай, изпаднал в кома, но възстановил се достатъчно, че да отмъсти на престъпниците, избили семействато му . Във филма участва и дългокраката Кели ЛеБрок, която е съпруга на Сегал от 1987 до 1996 и майка на три от децата му.
В момента,Сегал е женен за Арис Улф, от която има две деца.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама