Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1910092 www.bgdnes.bg

Ново дело остави Гълъбин Боевски в затвора

От малко повече от месец съпругата на Гълъбин Боевски - Красимира, постоянно живее в Бразилия. Освен това сем. Боевски продължават да изпадат във все по-дълбока финансова криза, задълженията се трупат, а светлина не идва от никъде. На семейството струва прекалено скъпо Красимира или някое от децата да пътува от България до Бразилия, за да ходи на свиждане на Гълъбин. По-добрият вариант е близките му да са там, за да не харчат излишни пари за самолетни билети.

Властите в Бразилия са твърди в решението си: Гълъбин остава в затвора и нищо не може да промени присъдата от 9 години и 4 месеца. През есента на миналата година присъдата на Гълъбин беше потвърдена на втора инстанция от Регионален федерален съд в Сао Пауло. След това адвокатите на олимпийския шампион от 2000 г. са имали десетина дни да обжалват, което е направено. На 25 февруари 2013 г. Висшият съд на Бразилия е разгледал и се е произнесъл по жалбата на Боевски. Институцията отрязва всякакви мераци за помилване.

Реклама

Следващата и вероятно последна стъпка е обжалване пред Върховния федерален съд (най-висшата инстанция, чиито решения не подлежат на обжалване). Ако и там магистратите постановят оставане на Боевски в затвора, той ще трябва да излежи присъдата си докрай.

Защитата на Боевски е поискала временно пускане на свобода и пробация или Гълъбин да бъде екстрадиран в България, където да доизлежи присъдата си. И това обаче не е било прието от висшия съдебен орган, тъй като Гълъбин е арестуван за притежание на дрога в особено големи размери на територията на Бразилия. Престъплението за трафик на наркотици е без помилване, без право на гаранция. Това отсъжда пети състав на Висшия съд на Бразилия, който се позовава на закон от 2006 г. точно срещу наркотрафика.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама