Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1910357 www.bgdnes.bg

Мистериозен вирус уби немски полицай, още петима заразени. Лекарите безсилни

49-годишен германски полицай бе убит от неизвестен вирус, още петима се борят със смъртта. Лекарите са безсилни да определят вида на заразата, информира „Билд".

Полицаят починал във вторник в университетската клиника Хамбург-Епендорф, след като всичките му органи отказали. Смъртта му бе потвърдена пред медиите от Андреас Брайтнер, вътрешен министър на провинция Шлевзиг-Холщайн.

Реклама

Още един полицай, на 38 години, е поразен от вируса убиц. Мъжът показва подобни грипни симптоми, сред които остра белодробна инфекция, като при своя колега.

По неофициална информация в университетската клиника е починала и една учителка в Шахт-Аудорф край Рендсбург. При нея също всички органи отказали накрая. Други трима пациенти от същия регион са хоспитализирани, без да им е поставена диагноза.

Всички имат грипоподобни симптоми, но лекарите нямат представа за каква болест става дума при тях. Експертите подозират, че може да са били поразени от мутирал вирус.

Здравните власти уточниха, че двамата полицаи са показали еднаква картина на заболяване. Не е ясно обаче кой е причинителят на болестта и въобще дали има такъв.
Не е известно да е имало каквато и да е връзка между двамата полицаи.

Зьонке Хинрихс, говорител на полицията, заяви: „Двамата служители са от различни участъци, не са били заедно на акции и живеят на различни места. Между тях няма видима връзка. Притеснени сме за нашите служители и се опитваме да разберем какво се е случило."

Все още никой не може да каже какво е придизвикало смъртоносната инфекция.

 

Реклама
Реклама
Реклама