Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1910487 www.bgdnes.bg

Комуняги пият за смъртта на "вещицата"

Стотици хиляди британци в десетки градове на Острова поляха с шампанско смъртта на "вещицата" Маргарет Тачър.
Комунисти и левичари мразят до мозъка на костите си бившия премиер на страната, която в началото на 80-те години на миналия век отряза голяма част от привилегиите на обикновените работници и по този начин обезглави синдикални и профсъюзни движения.
"Тя бе символ на алчния капитализъм и за мнозина ще остане най-мразената жена в британската политика", е коментарът на анализатори. Само часове след кончината на Желязната лейди в центъра на шотландската столица Глазгоу, Южен Лондон и много други градове се организираха партита на улиците посредством социалните мрежи. Еуфорията от смъртта на Тачър обедини социалисти, комунисти и обикновени граждани, които запяха дружно: "Сбогом, вещицата е мъртва". Освен с бутилки пенливо шампанско сред празнуващите имаше и специално подготвени, дошли за събитието с необходимите картонени шапчици и конфети.
Минути след новината за смъртта на Тачър пък депутатът Джордж Галауей написа в Туитър: "Закопайте боклука!". Когато това бе остро критикувано, той се нахвърли обратно със: "Сигурно си тийнейджърско роботче? Или някой без спомени. Тачър описа Нелсън Мандела като терорист. Бях там и го видях с очите си. Дано да гори в ада!" .
Антивоенни активисти добавиха, че "освен че съсипа живота на милиони, тя ще бъде запомнена и като войнолюбец – заедно с Роналд Рейгън тя предизвика ескалация на студената война, вкара крилати ракети във Великобритания, сражава се за Фолклендските острови и сключи срамни оръжейни сделки със Саудитска Арабия".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама