Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1910496 www.bgdnes.bg

Фен на Брайвик коли студенти

Последовател на норвежкия масов убиец Андерш Брейвик съсече 14 души в американски колеж.
Психопатът, който след атаката е арестуван, нахлул на територията на учебното заведение и с голям нож започнал да ръга студентите. Инцидентът се разиграва във висшето училище "Лоун стар", близо до Хюстън. Най-тежко са пострадали четирима от намушканите, които с хеликоптер са транспортирани в тежко състояние до местната болница. Другите жертви на младия мъж, който по време на нападението бил облечен изцяло в черни дрехи и с шапка, са извън опасност за живота.
Според непотвърдени данни става дума за 21-годишен възпитаник на същия колеж, но мотивите му са неясни.  Нападението е било осъществено на обед, докато студентите са в междучасие и се придвижвали към други аудитории. Нападателят се е прехвърлял от сграда в сграда, поради което помислили, че касапите са двама. Побърканият младеж е задържан от колегите му още преди пристигането на ченгетата, които само са му поставили белезниците. На сайта на висшето училище е поместено предупреждение, че още един заподозрян е на свобода. Администрацията на колежа съветва учащите да не посещават лекции за известно време.
Само преди непълни три месеца, на 22 януари, в същото училище друг студент застреля трима колеги след свада, припомнят световните агенции.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама