Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1911173 www.bgdnes.bg

60 кила стана Янко Ваташки

Популярният крими герой Янко Ваташки-Лудия е останал има-няма 60 килограма. По думите на притеснени за здравето му негови приятели от някогашния мъжкар канара той е останал кожа и кости.
Причина за рязкото отслабване е тежкият диабет, който влошава състоянието му с всеки изминал ден, разказват пред вестника негови приятели. Въпреки че не падал духом и не бил депресиран, Янко Лудия бере душа заради захарната си болест, която развил още преди години.
Пред "България Днес" негови познати разкриха, че Ваташки от години е на инсулин заради коварната болест. В затвора обаче неглижират проблема и не го лекуват, както се изисква при хората с висока кръвна захар, жалва се адвокатката му Елен Янкова. Лудия е заточен да лежи в изолатора на пандиза заради отправена реплика към служител на затвора.
"Ще те изкормя теб и семейството ти!", заплашил гангстерът надзирател от Софийския затвор. Освен запратен в строг режим Янко Лудия сега няма право да получава храна от роднини и близки. Това ще продължи и през идните три месеца.
Управата на пандиза взе решението Ваташки да бъде наказан и порицан по възможно най-тежкия начин, тъй като той "се обособява като отрицателен лидер в затворническата общност". Защитницата на Ваташки Янкова се опита да обжалва решението той да бъде вкаран в изолатора, но магистратите не признаха доводите й, че в него той не може да бъде лекуван.
Въпреки че е дългогодишен познайник на полицията и ъндърграунд средите, Янко Ваташки стана известен на обществото след журналистическо разследване. В серията телевизионни репортажи бяха показани клипчета, които Лудия лично е заснемал с мобилния си телефон в пандиза. От видеоматериалите се виждаше как той кара свои съкилийници да имитират кучешки лай. Това искрено забавляваше Ваташки и разнообразяваше дните му зад решетките. Според запознати съвсем наскоро Лудия е правил нови клипчета - този път карал колегите си да мяукат като котенца. В интернет за кратко дори се появили въпросните видеа, но после били изтрити, тъй като затворниците нямат право да ползват джиесеми в панделата.
Последната идея на Ваташки бе да вдигне на бунт затворниците. Според служители в Софийския пандиз Лудия ги подстрекавал да протестират за правата си. Непрестанно се оплаквал от лошите условия зад решетките и проявявал капризи за всичко. Крими героят дори се заканил, че като излезе, ще развихри обществено-политическа кариера. Въпреки че това е невъзможно заради осъдителните си присъди, той се кани да сформира неправителствена организация в защита на пандизчиите. В биографията си Лудия има записани обвинения за отвличане, изнудване, рекет и побой.

Старото гадже Соня Немска:

Мъчно ми е за него!

От "България Днес" певицата Соня Немска научи, че някогашното й гадже Янко Ваташки се намира в изолатора на пандиза.
"Какво мога да кажа, освен че ми е мъчно за него. Всички сме хора на този свят и няма да съм щастлива, ако някой страда. Стискам му палци да е здрав. Ние сме в добри отношения. Рядко коментирам това, защото дъщеря ни Рая вече е на 10 години и разбира всичко. Тя чете и гледа телевизия", обяви пред вестника русокосата пайнерка.
Въпреки че не му мисли злото, изпълнителката на "Маслинката" не скри, че тя и щерка й никога не са живели с Ваташки и не изпитват кой знае каква липса за него.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама