Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1911210 www.bgdnes.bg

Бащата на убитата Радка, пред "България Днес": Ще изтръгна сърцето на Емил с ръце!

"Ако ме пуснат при Емил, ще му извадя сърцето със собствените си ръце! Той е дебнел дъщеря ми Радка в училището. Видели са го около 10 часа двамата й братя." Това разказа пред "България Днес" бащата на момичето Мариан Николов Чеков. Той и жена му Мария са в шок от случилото се. 10-годишната Радка е била изнасилена и пребита до смърт на около 50 метра от дома си. Голото тяло на момиченцето е било изхвърлено в местността Бъкъля близо до ябланското село Брестовица. За престъплението е задържан многократно осъжданият за кражби Емил Цветанов Василев.
"Детето се е върнало от училище около 12 часа. По това време с жена ми бяхме за гъби в гората. Изкарваме по около 10 лева на половин килограм, за да издържаме децата. Играело е на равна полянка пред дома ни", разказва бащата.
Емил живее в къща близо до семейството на Радка. "Майка му Динка Павлова знаела за случилото се, защото дойде с него в 14 часа при нас", разказва бащата. Емил се опитал да излъже за престъплението. Той разказал на майката и бащата, че Радка е била блъсната от камион на пътя и хвърлена в местността Бъкъля. По пътя към мястото Емил се изпуснал, че Радка е била гола. Родителите Мария и Мариан се усетили, че има нещо гнило, и звъннали в полицията.
Малко по-късно Емил е задържан и направил признания. Разказал пред полицаите, че се е гаврил с момиченцето в трънаците, изнасилил го и го убил, като го удрял с камък в главата.
"Това го е разказал самият той пред полицаите. Излъгал е нещо дъщеря ми, тя беше малка - на 10 годинки. Той е изрод! Лежа 3 години в затвора за кражби. Ако го бях видял, че я заглежда по-рано, щях да го пребия", обвинява се бащата Мариан.
"Съпругата Мария се е затворила в стаята, биха й инжекции. Гледа снимката на Радка и не иска да излиза. Стои като препарирана", плаче Мариан. Той има още 5 деца - най-големият му син е на 15 години, а най-малкото му дете е на два месеца.
По първоначални данни Радка е имало множество черепно-мозъчни травми, причинени с твърд предмет. "Повдигнато е обвинение на 25-годишния задържан. Ще поискаме оставането му в ареста за 72 часа. Чакаме и съдебномедицински експертизи, които да изяснят има ли изнасилване и какви са причините за смъртта на детето", коментира пред "България Днес" окръжният прокурор Кирил Петров.
Радка е била трети клас в местното основно училище "Христо Ботев". Във фаталния ден се прибрала вкъщи около 12 часа. Предполага се, че около 13 часа Емил е блудствал с нея и я е убил.
"Искам смърт за убиеца! Ако го пуснат, ще пребие и изнасили и други деца", кълне през сълзи почернената майка на детето - Мария.
"Трагедията е голяма за семейството. Вече говорихме да поемем разходите по погребението на Радка, да помогнем с каквото можем", разкри пред "България Днес" кметът на село Брестовица Венцислав Ватков.



Крадецът посегнал
на баба Марийка

В село Брестовица се носят слухове, че Емил и преди е посягал сексуално на жена от селото. Това била баба Марийка, която починала от удар два месеца след като била изнасилена от него, твърди бащата на убитата Радка.
"Емил е пребил баба Марийка, откраднал й златния пръстен от ръката и изтръгнал двете й обици от по 2 грама злато от ушите. Направо й е скъсал ушите и я изнасилил!", разказва Мариан за престъпленията на изверга.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама