Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1911640 www.bgdnes.bg

Михаил Константинов: ГЕРБ и БСП ще имат общо 150 мандатa

Само подадените гласове имат значение, и то за политическите субекти, получили над 4%. Това заяви проф. Михаил Константинов пред bTV.

Според него около 4 милиона ще гласуват на изборите на 12 май.

За да влезете в парламента като партия, ви трябват 160 хиляди гласа, заяви професорът.

Константинов пресметна, че при влизането на пет партии в парламента, водещите две - ГЕРБ и БСП, те ще имат по 75 депутатски мандата.

Реклама

Гласувалите за малки партии, писалите глупости по бюлетините, по-добре да си стоият вкъщи, заяви Константинов и призова "Гласувайте".

"Ако хората не гласуват на изборите, те на практика дават право на гласове от гетата, които в голямата си част са купени, да решат кой да управлява", коментира проф. Константинов.

"Не пишете нищо по бюлетините, не ги късайте и не гласувайте за малки партии, защото гласовете ви се губят, ако сте решили така, по-добре си стойте в къщи, съветва експертът. Важат само редовните бюлетини, те определят победителите", посочи той.

Според него около 1 милион българи са извън страната, но имат право на глас.

Има купени избирателни комисии. Когато се знае, че хората няма да гласуват, защото не са в България, вътре между членовете се разпределят негласувалите, обясни Константинов.

Кодът на ЦИК не трябва да се разсекретява, защото всеки ще може да го разшифрира след това и да го модифицира, смята професорът.

Кодът разхвърля мандати персонално - да каже кой получава мандата, посочи още той.

Очаквайте подробности.

Реклама
Реклама
Реклама