Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1911790 www.bgdnes.bg

Пирати с порно в мрежата

В агитационен клип на млад активист на германската партия на пиратите се вижда сцена от порноклип по интернет. Глупав гаф ли е това или умишлена провокация?

29-годишният студент по медицина Флориян Дейсенридер агитира в клип, качен в Ютюб, срещу нов германски закон за запаметяване на онлайн-данни на гражданите. Пиратската партия е срещу закона, иска либерализация на интернет и е против контрол в мрежата. В клипа студента заявява и кандидатурата си за баварския парламент при следващите избори.

Реклама

Че точно в този клип се появява порно сцена - не е случайност. „Само когато изрека думата 'закон', повечето вече затварят прозорчето", казва Дейсенридер пред германския вестник "Билд". С еротичния бакграунд вероятно повече хора ще се вслушат в посланието на студента.

Новият закон, наречен в Германия на кратко ДБА, позволява например да се запамети по име и IP-адрес всяко влизане в порно-страницата Юпорн от властите. За това е нужно само подозрение за нарушение на закон, не реално криминално действие. Пиратите протестират и срещу това. Те дори искат порнографията и нейното влияние върху юношите да бъде включена в учебния план.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама