Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1911811 www.bgdnes.bg

53-годишната Таня Томова от София: Трябваше да изгоря!

"Отивам да си купя спирт от най-близката аптека, след което ще си драсна клечката пред Министерския съвет!"
Такъв сигнал по телефона подаде в редакцията на "България Днес" 53-годишната Таня Томова от София. Екип на вестника незабавно алармира полицията и само адекватната намеса на униформените предотврати най-страшното.
"Досега винаги съм получавала 194 лева от ТЕЛК, тъй като съм с редица заболявания. Освен че съм зле с краката, страдам от остра хронична белодробна болест. С ново решение обаче са ми намалили парите на 140 лв. Това не е живот! Не искам да съм жива в България! Искам да изгоря, за да не се мъча! Трябва да дам тези 140 лв. на някой депутат, за да се храни той с тях цял месец. Затънала съм в борчове. Взех заем да си платя тока. Не ям, защото си давам парите за лекарства. Болна съм. Не съм луда, а крайно отчаяна", разказа през сълзи жената, която бе на косъм да се самозапали пред Министерския съвет.


След като вестникът изпрати спасителни екипи на ул. „Иларион Макариополски“ 10, където е сградата на ТЕЛК, жената бе моментално откарана в психодиспансера в Курило.
"Не искам да лежа в лудница, а да умра! Бедните не са ненормални, те просто са лишени от надежда", посочи Таня, пътувайки към лудницата в Курило. Там тя прекара един ден, тъй като лекарите преценили, че мястото й е вкъщи и все още е психически стабилна.
"Лудниците в цялата страна са пълни, защото там пращат всеки, който заплаши, че ще си сложи край на живота", обясни Томова.
От ТЕЛК все пак обещаха на Таня да преразгледат документите й и в срокове да върнат първоначалната сума 194 лв. на месец.

Бедните не са луди, а отчаяни, казва Таня Томова от София

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама