Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1911859 www.bgdnes.bg

Георги Мърков (БСП) и Станка Златева (ГЕРБ) в предизборна схватка (видео)

Представителите на българската борба се впускат стремглаво в политиката. Шампионите Георги Мърков и Станка Златева са сред кандидат-депутатите на предстоящите парламентарни избори в България.

Георги Мърков атакува парламента като представител на Коалиция за България от листата в Пазарджик, а Станка Златева от листите на ГЕРБ в Сливен. Двамата спортисти се вкопчиха в тежка словесна битка пред БНТ.

"В политиката има мръсни номера, докато в борбата не е така", твърди Георги Мърков - олимпийски шампион по борба от Мюнхен'1972.

Реклама

"Да дадем на нови хора възможност да се изявят в политиката", призова Станка Златева.

"Златева е привлечена в ГЕРБ по линия на МВР. Тя е офицер от МВР, а министър Цветан Цветанов като шеф на ведомството, й казва: "Влез!", и тя влиза", разкри бившият борец сега кандидат за депутат от Коалиция за България.

Шампионката отговори, че вече няма чин и не получава заповеди.

"Не се впускам стремглаво в политиката, вече десет години се занимава с нея. За да влезеш в политиката, ти трябват поне два олимпийски цикъла. Дано Станка Златева не остане разочарована, защото сега започват мръсните номера. При борбата знаеш кой е противникът. Ако си по-добър, ще победиш, ако не си, ще те победят. А политиката е по-различна от спорта. При нея не знаеш кой е врагът, от къде ще дойде и какво ще направи", коментира Мърков.

"Какво означава "мръсни номера"", попита Станка Златева от ГЕРБ. "Ние трябва да се стремим да помогнем на поколенията след нас. Всеки може с мръсни номера, но аз съм над тези неща. Предпочитам, ако мога да направя нещо за спорта в Сливен, да го направя. Хората от града ме подкрепят и искат аз да съм човекът, който да поеме нещата в сектора", обясни тя.

Според Мърков, Златева не знае какво я очаква. Тя е голям феномен в спорта. Ако не се кандидатираше от ГЕРБ, бих гласувал за нея, каза той.

Вижте видео от спора между Мърков и Златева:

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама