Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1913068 www.bgdnes.bg

Куче се заклещи в тръба

Заклещен в канализационна тръба, джак ръсел териер блокира движението в центъра на градчето Дорни, графство Бъкингамшир.
Малкият Лулу и собственичката му Джина Кайзър се разхождали из парка, когато пуснатото без повод куче нахълтало в една от шахтите. Без да осъзнава, че може да загази, четириногото навлязло навътре и останало заклещено. Опитите на Джина да го измъкне оттам били безуспешни. Това наложило да се извика спасителен отряд. Пристигналият на мястото екип блокирал движението наоколо и започнал да кърти асфалта на улицата. С багер била разкопана земята, за да достигнат до тръбата, където Лулу заседнал. Спасителите пробили дупка в нея и започнали да го издирват. Само след няколко минути кученцето било спасено.
"Момчетата бяха страхотни. Свършиха си работата перфектно - ласкае ги г-жа Кайзър, която е социален работник в града, цитирана от в. "Дейли мейл". - Те ми доказаха, че все още на този свят има наистина добри хора. Посветиха се всеотдайно на задачата", допълва тя пред таблоида.
"Собственичката на Лулу беше организирала свое издирване, но едва когато то се оказало неуспешно, се обади на нас", изтъква Дъг Гручи, шеф на спасителния отряд, който действа под шапката на пожарната. "Всички сме доволни, че в крайна сметка тя е щастлива", допълва той. За удоволствието отново да прегърне домашния си любимец Джина ще трябва да се бръкне солидно и да заплати цялата акция по изваждането на Лулу , както и щетите, причинени от предизвиканото задръстване в Дорни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама