Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1913147 www.bgdnes.bg

Ученик псува на 20 езика

Ученик от Ню Йорк научи да псува, да се обяснява в любов и да завързва елементарен разговор на 20 езика.
17-годишният Тимъти Донър общува свободно на едни от най-трудните за изучаване езици като китайски, фарси, арабски и иврит. Момчето-чудо е самороден талант и усвоява езиците вкъщи с речници и музика от ЮТуб.
"Започнах да уча тези редки езици, защото ме вълнува ситуацията в Близкия изток. В началото учих текстове на песни. Повтарях фразите като папагал пред приятели и след шест месеца можех сам да формирам нови изречения", разказва младият полиглот. През миналата година той е приет в клуба на "хиперполиглотите", създаден от в. "Ню Йорк таймс".
Тимъти може да изрази емоции на латински, японски и датски. Донър владее до съвършенство сочните псувни на турски, гръцки и сърбохърватски. На ред е малайски, допълва младежът. За него не е никакъв проблем да говори езиците на простосмъртните - английски, френски, немски, испански и италиански.  
"Имал съм и доста неудобни ситуации, когато са ме обиждали на чужд език. Аз им отговарям на техния език, което направо шашардисва хората", разказва умният тийнейджър. Наскоро заедно с баща си посетил израелски ресторант. Компанията на съседната маса невъзпитано ги обсъждала. На излизане Тим на перфектен иврит им пожелал приятна вечер. Настъпило неловко мълчание, след което хората се извинили. Друг начин, по който младежът учи, е чрез Скайп. Той има над 150 приятели в мрежата от страни като Афганистан и Сингапур.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама