Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1913150 www.bgdnes.bg

Помощ, жаби!

Италиански фермер осъди общинските власти на градчето Клерънс, близо до Ню Йорк, за сумата от 1,6 млн. долара, тъй като в имота му се разхождали жаби.
Пол Мариначио спечели седемгодишен спор с  града, където живее още от дете. Върховните магистрати на щата постановиха потърпевшият да получи и $330 хил. от частната компания, която частично е виновна за неговата мъка, както и 250 хил. в зелено от държавата за причинено емоционално страдание.
Всичко започва преди едно десетилетие, когато управниците на Клерънс дават разрешително на местна фирма да построи изкуствен язовир на общинска земя. Водният басейн обаче излиза от коритото и наводнява имота на Мариначио. Само след няколко месеца той става необработваем, а в него се оформят блата, гъмжащи от насекоми, змии и жаби.
"Наличието на гадните зелени животинки ме превърна в затворник в собствения ми дом. Имам страшна фобия от жаби. Още като дете в родината ми Италия децата ме заплашваха с тях и до ден днешен не успях да се отърва от този страх", твърди Пол. Съдът приема обяснението му и отсъжда в негова полза.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама