Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/19133374 www.bgdnes.bg

Има начин как да намалим 50% от сметката за парно

Законни начини да съкратим разходите 

Дължимата месечна сума може да бъде намалена с 3 процента, ако я платим в 30-дневен срок 

С 50 процента можем да намалим месечната си сметка за парно!

Не е шега, а напълно законна възможност, която при по-внимателно разглеждане може да откриете на сайта на "Топлофикация". Там са публикувани отстъпки за лоялни клиенти, от които могат да се възползват абонатите на столичното парно.

Реклама

Най-големите са отстъпките за хората, които изберат да плащат на равни месечни вноски и нямат просрочени задължения за потребена топлинна енергия. Новите клиенти, които преминат към заплащане на равни вноски, получават 50% отстъпка от първата месечна вноска. Старите клиенти, които вече са избрали да плащат на равни месечни вноски и са плащали вноските си в срок, получават 50 процента отстъпка от 11-ата равна вноска.

При равните месечни вноски сметките се определят на база потребеното от вас количество енергия от миналата година (според последната ви изравнителна сметка), умножено по актуалната цена. Разликата е, че то се разпределя равномерно за всички месеци, като изравнителната сметка идва през август.

Потребителите на парно в София могат чрез телефона си да заявят преминаване на равна месечна вноска за заплащане на сметките за топлинна енергия. Нужна е регистрация в "Моят портал" на my.toplo.bg, след това кликвате на профила си, избирате "Електронни услуги" и завършвате с натискане на бутоните "Нова услуга" и "Заплащане на ТЕ на равни вноски".

За участие в програмата "Търговска отстъпка" на "Топлофикация София" е необходимо да нямате просрочени задължения и да заплатите дължимата сума за съответния месец в 30-дневен срок от датата на издаване на фактурата. Тогава получавате 3% намаление от дължимата месечна сума.

Клиентите, които допуснат просрочие на месечна сметка, излизат извън програмата "Търговска отстъпка" и при плащането на следващата сметка не получават предвиденото 3% намаление. Потребителите могат да се включат отново в програмата "Търговска отстъпка" след като погасят всички просрочени месечни сметки, уточняват от столичното парно.

Реклама
Реклама
Реклама