Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1913566 www.bgdnes.bg

Атентат срещу шефа на ДАНС с краден джип

Неизвестни опитали да организират атентат срещу председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Константин Казаков.

Версията се появи вчера, след като шефът на службата попадна като участник във верижна катастрофа с три коли в София.
Инцидентът станал около 6 ч. сутринта на бул. "България" близо до Моста на влюбените. Служебната кола „Пежо 407“, в която се возел Казаков, била засечена от краден бял джип "Рейндж Ровър". Мощната машина блъснала пежото и предизвикала катастрофа. Пътуващите в джипа се прехвърлили в следващата отзад кола и изчезнали в неизвестна посока. Секунди по-късно в мелето налетели още две коли. По предницата на джипа личаха счупени фарове и преден десен калник.

Реклама

 

За щастие при удара няма сериозно пострадали. На място веднага бяха изпратени два полицейски буса, снабдени с мобилни лаборатории за вземане на кръв и други пособия.
След удара Константин Казаков се придвижил с друга кола до аерогарата и отпътувал за служебна командировка в чужбина.
Сблъсъкът предизвика голямо задръстване по централния столичен булевард. До 8,30 движението в района беше затруднено.


По-късно стана ясно, че джипът, предизвикал сблъсъка, е краден и е бил обявен за издирване час по-рано.


След версиите за покушение срещу Казаков от ДАНС вчера следобед излязоха със съобщение, с което потвърдиха за "ПТП с участието на автомобил на ДАНС, в който е пътувал председателят на агенцията".

"Компетентните органи извършват необходимите действия за установяване на конкретните обстоятелства около произшествието, в това число документиране на нанесените материални щети. Председателят на ДАНС изпълнява служебните си ангажименти съгласно планираната си програма", казаха от службата.
По същото време от полицията също излязоха с официално становище за катастрофата, като уточниха, че шофьорът на крадения джип е напуснал местопроизшествието, преди да дойдат органите на реда.

Президентът: Казаков е добре, в командировка е

Константин Казаков е съобщил за произшествието на президента Росен Плевнелиев. Шефът на ДАНС изпратил съобщение на държавния глава, в което го осведомявал, че става въпрос за обикновено ПТП. "Нямаме никакви съмнения или притеснения за нещо повече", заяви Плевнелиев. Казаков обяснил, че е добре и че отишъл в командировка.

Реклама
Реклама
Реклама