Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1915261 www.bgdnes.bg

Рита се обеси изнасилена и опозорена

Красива тийнейджърка от Канада се обеси в дома си година и половина след като бе зверски изнасилена от съученици.
17-годишната Рита Парсънс решила да сложи край на агонията си, която я преследва след гаврата на четирима нейни връстници. Новината за трагичната смърт на малката хубавица потресе консервативното общество във втората по големина държава в света.
Момичето решава да сложи край на живота си, след като получава официална информация от прокуратурата на провинция Нова Скотия, че няма да бъде повдигнато обвинение срещу изнасилвачите. Продължилото една година разследване не успяло да докаже, че съучениците на Рита са правили секс с нея насила. Също така според държавното обвинение даже и да се установи този факт, по време на инцидента момчетата са били непълнолетни, което ги освобождава от наказателна отговорност.
Гаврата с Парсънс става през ноември 2011 г. на парти във вила на един от съучениците й. По време на купона компанията погълнала солидна доза алкохол, който премахнал задръжките им и те решили да се възползват от пияната и много сексапилна Рита. Младежите свалят дрехите й и групово я изнасилват. За капак решават да снимат на телефона "постижението" си, че са обладали една от най-красивите мацки в училището. След като задоволяват нагона си, изпращат тийнейджърката да си ходи, а снимката от акта веднага препращат на приятелите си. Порнокомпромата срещу Парсънс е топтема на другия ден в школото. За по-малко от 24 часа всички виждат интимните части на апетитната Рита, която е дъщеря на миньор.
Считаната за недосегаема девойка е хвърлена в калта и мигновено оплюта. Завистливи момичета изливат цялата си злоба срещу изнасилената си приятелка и с охота я осмиват. Представителите на силния пол започват да й отправят неприлични предложения даже и по време на час.
"Рита бе съкрушена. Единствената й утеха е, че ще вкара в затвора палачите си - коментира майката Леа. - Тези момчета унищожиха духа й и тя се бе превърнала в призрак. Днес я няма на този свят, защото те явно са мислели, че е много забавно да се изнасили 15-годишно момиче", споделя със сълзи на очите съкрушената жена. За по-малко от седмица детето загубило всичките си приятели, а психическият тормоз се превърнал в ежедневие. Въпреки това тя не се предавала и била убедена, че в крайна сметка истината ще излезе наяве и ще вкара четирите момчета зад решетките. Рита и семейството й решават да се преселят в друг град, където никой не бил запознат с миналото й. Тя започнала да посещава и психолог, който й помогнал по-лесно да премине през травмата.
"Тормозът не спираше и в новия ни дом. Бившите й съученици я осмиваха във Фейсбук. Получаваше и есемеси с неприлични предложения", описва ситуацията Леа. Всичко свършва в началото на април, когато Парсънс вижда постановлението на прокуратурата за отказа от образуване на съдебно производството. Чашата на търпението преляла и тя си слага примката на врата на 7 април.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама