Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1915366 www.bgdnes.bg

Антимафиоти закопчаха шестима на бензиностанция за притежание на дрога

В района на бензиностанция в Търговище днес антимафиоти от ГДБОП, съвместно с техните колеги от СБОП - Велико Търново, областните дирекции във Велико Търново и Търговище и Дирекция „Вътрешна сигурност", задържаха шестима за притежание на наркотици.
Сред тях има и служител на МВР. Задържаните са криминално проявени мъже от Стражица и Велико Търново на 32, 33 и 34 години. При обиск в тях били открити около 450 грама марихуана. При последвалите претърсвания в домовете им са намерени 8 гр. амфетамин, 8 гр марихуана и електронна везна.

Същевременно било извършено и претърсване в домовете на още трима мъже, имащи отношение към престъпната дейност - криминално проявени мъже от Горна Оряховица и Трявна, на 23, 30 и 34 години. Отрити са били около 230 гр. марихуана, 850 гр бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин, лекарствени средства, медикаменти, химически вещества, препарати, колби, епруветки, охладители, съдове и приспособления, използвани за производство на метамфетамин в домашни условия, над 200 блистера „Судафед", няколко отделни дози амфетамин и саморъчно свито топче с марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 а от НК, под наблюдението на Окръжната прокуратура - Велико Търново. Шестимата са задържани. Действията по разследването продължават.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама