Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/19156739 www.bgdnes.bg

Скандалната активистка Грета Тунберг пристигнала в София с БДЖ?! Гранична полиция я издирва

Скандалната шведска активистка Грета Тунберг, която се бори срещу глобалното затопляне, е в България. Това сподели актьорът Хари Аничкин, който се е срещнал с нея, съобщава 24 часа.

"Грета Тунберг на Дондуков и Будапеща! Днес, 20.10.2024 г.! Не мога да повярвам! Много усмихната и приветлива, "just visiting", написа той в пост на официалния си инстаграм профил.

Реклама

Потребители също споделиха в социалните мрежи, че активистката е в страната. "Току-що дойдоха от гранична полиция, издирват Грета Тунберг. Влезнала е в страната и по последна информация е слязла на Централна ЖП Гара и в момента се укрива", споделя жена, работеща в хостел, проверен от полицията.

Преди седмица Грета Тунберг щеше да говори в западногерманския град Дортмунд, където от май активисти и студенти поддържат пропалестински лагер в близост до университета. Полицията в Дортмунд обаче забрани на шведската активистка да участва в пропалестинското събитие.

От полицейското управление в Дортмунд заявиха също, че посещението на Тунберг означава, че в протестния лагер има повече хора, отколкото е било планирано. Въпреки че появата на Тунберг беше отменена, полицаите разтуриха лагера, пише People's Dispatch.

Четете още

Грета Тунберг получи първа доза ваксина
срещу Ковид-19
Грета Тунберг получи първа доза ваксина
срещу Ковид-19

Грета Тунберг получи първа доза ваксина срещу Ковид-19

Българче попиля Грета Тунберг (ВИДЕО)
Българче попиля Грета Тунберг (ВИДЕО)

Българче попиля Грета Тунберг (ВИДЕО)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама