Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1915846 www.bgdnes.bg

Иван Дебелото блъска шефа на ДАНС

Автоапашът Иван Иванчев-Дебелото е карал крадения джип, който блъсна шефа на ДАНС. Инцидентът с Константин Казаков стана около 6 часа сутринта в четвъртък на бул. "България“. Докато той пътувал към летището със служебното си „Пежо 407“, за да замине за командировка, колата му била засечена от джип „Рейндж Роувър“. Мощната машина блъснала пежото и предизвикала верижна катастрофа.
След инцидента пътуващите в джипа веднага изчезнали от мястото.
Последвалата проверка показва, че белият „Рейндж Роувър“ е откраднат минути преди катастрофата. Разследващи подозират, че колата е задигната от бандата на издирвания 28-годишен Асен Колев-Хастара. Според тях един от непосредствените извършители на кражбата са аверът му с прякор Дебелото и  още един човек. След като задигнали колата, двама с бясна скорост тръгнали да излизат извън София, за да скрият колата. В стремежа си да избягат по-бързо се стигнало до катастрофата. Като отцепка зад тях е пътувал и босът им Хастара. Според ченгета това е нормална практика, за да може да се реагира, ако стане инцидент с крадената кола, за да може автоджамбазите да се изнесат. В случая предвидливостта се оказа повече от навременна. Така след удара в колата на Казаков Дебелото и аверът му веднага се качили в автомобила на Хастара и изчезнали безследно. Хастара и Дебелото са едни от най-известните столични джамбази. През годините имената им изскачат покрай кражби на бусове и престрелки с полицията. В бандата им бе и Иван Райков-Патицата, който бе осъден през юни 2011 година на затвор. Хастара е обявен за издирване, но до момента е неуловим за ченгетата.


Собственичката - видна реститутка

Собственичка на откраднатия джип е 35-годишната Калинка Стефанова. Лъскавото возило за стотици хиляди левове било взето на лизинг преди около месец. Проверка на "България Днес" показа, че русокосата мадама няма собствен бизнес, но води изключително охолен живот. Парите за него се осигурявали от множеството магазини и апартаменти, които тя отдава под наем в центъра на София. Според запознати огромното имущество е дарено от родителите й. В началото на 90-те години възрастните хора успяват да си възстановят множеството сгради и терени в столицата, конфискувани след 1944 година.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама