Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/19167983 www.bgdnes.bg

Ремонтират във Варна третата най-бърза яхта в света

Дълга е над 42 метра, вдига 130 км/ч 

Съоръжението носи името на филма за Джеймс Бонд "Само един свят не стига" 

Третата най-бърза яхта в света акостира на пристанището във Варна. По-късно лодката ще бъде ремонтирана там.

42,4-метровото моторно съоръжение носи името на дванадесетия филм от поредицата за Джеймс Бонд - "Само един свят не стига". Суперяхтата развива впечатляващата максимална скорост от 130 км/ч и ще остане в България през целия зимен сезон, съобщават от "Маритайм".

Реклама

"При нас е от около седмица. Приехме я за известно време. Заема четвърто корабно място. Ще бъде тук най-много 10 дни, а след това ще я преместят за ремонт в корабостроителен завод ТЕРЕМ КРЗ "Флотски арсенал". Ако поискат да я задържим още, може да се договорим и ще се съгласим - все пак през зимата не ни е много натоварено", заявиха пред "България Днес" от пристанището във Варна.

Плавателното средство е построено в Нидерландия през 2004 г. и е флагман на компанията "Нептунос-Милениум". Лодката е единственият представител на модела "Милениум 140". В момента плава под флага на Република Сейшели и се менажира от сингапурска компания, зад която стои мултимилионерът Джон Сталупи - уважавана фигура в автомобилната индустрия, за когото се твърди, че е изпълнил американската мечта. Богаташът притежава още 7 яхти, кръстени на филми за Джеймс Бонд.

"На този етап нямам много информация. Скоро яхтата ще бъде преместена за ремонт, но къде точно ще прекара зимата у нас, още не е ясно", сподели също за вестника агентът на яхтата Иван Иванов от "Зодиак шипинг".

"Само един свят не стига" има два двигателя, а екипажът й се състои от 7 обучени членове. На борда си приемат до 10 гости, настанени в пет удобни каюти, казват още от "Маритайм".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама