Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1918220 www.bgdnes.bg

Днес облаци и 15 - 20 градуса

Днес облачността ще бъде разкъсана, по-значителна в ранните сутрешни часове, а след обяд над източната половина от страната. Там на места отново ще превали краткотраен дъжд. Повече слънце ще има над северозападните райони. Ще духа до умерен северозападен, в Източна България - северен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 15° и 20°. В София - около 16°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) -БАН, съобщи Фокус.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

Над Черноморието ще има разкъсана, след обяд значителна облачност и на места, главно в южните райони ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще са между 15° и 19°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 8°- 10 °.

Над планините облачността ще бъде разкъсана, по-значителна в сутрешните часове и над Рило-Родопската област, където ще превали. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, който до края на деня ще се ориентира от север. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде - около 8°, на 2000 метра: 3°.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама