Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1918432 www.bgdnes.bg

Осъденото ченге Бисер Манолов: Абсолютен аматьор е стрелял по Баретата

Аз съм удобната жертва, затова и получих толкова строга присъда. Това заяви от затвора Бисер Манолов, който излежава присъда в бобовдолския затвор пред Нова телевизия.

Осъденият за убийството на сарафката Виолета Георгиева експолицай твърди, че са му счупили ребрата, за да подпише признание за престъплението. Той твърди още, че бившото ченге Александър Тасев, застреляния черешов бос от Кюстендил го е накарал да напусне полицията и да му стане сътрудник.

Реклама

"Напуснах полицията , защото бях разочарован. Заплащането е жалко, полицаите не могат да пипнат недосегаемите, които имат чадър от политици. Затова тези хора се държат нахално пред останалите. На мен са ми предлагали огромни заплати, това не може да примами човек", коментира Манолов.

Манолов призна, че по време на югоембаргото е организирал износ на гориво и така Тасев е печелил по 700 хиляди марки на една композиция. Самият Манолов също е печелил сериозни суми.

Манолев е известне и с това, че е осъдил държавата в Европейския съд по повод присъдата "Доживотен затвор без право на замяна". Той е спечелил и делото за липсата на храна, която е поискал от затвора, както и за отказ за свиждане.

Относно стрелбата срещу Златко Баретата преди време Манолов коментира, че според него тя е извършена от абсолютен аматьор.

„За професионалист от това разстояние няма никакъв проблем да го застреля смъртоносно", смята осъденият полицай. Той не вярва в теорията, че сплашване е било целта на атентата. Според него, ако това е било причината, не би било използвано оръжие като автомат "Калашников".

При нападението срещу Ахмед Доган хората от НСО предизвикват само смях у мен, коментира атентата срещу бившия лидер на ДПС, Манолов. Цялата охрана бе организирана смешно и непрофесионално, смята той.

Реклама
Реклама
Реклама